Burnley fan som arrangerte flystunt som forsvarer hvite menneskeliv: – Jeg angrer ingenting

Dette banneret over Burnleys hjemmebane vekket manges harme, inkludert Burnley-ledelsens.

Dette banneret over Burnleys hjemmebane vekket manges harme, inkludert Burnley-ledelsens.

For i disse dager er det KUN «Black Lives Matter» som gjelder.

Mandag gikk Premier League lagene Burnley og Manchester City på banen for å spille kamp, og begge lags spillere gikk ned på kne før kampstart for å markere sin støtte til kaoset som i disse dager har oppstått etter dødsfallet til afroamerikaneren George Floyd, samtidig som draktene var påført et «Black Lives Matter»-merke.

Ikke lenge etter “antirasisme-markeringen” kunne et småfly sees over arenaen i Manchester. Bak hang et banner med påskriften «White Lives Matter Burnley». Det skapte raskt reaksjoner, og allerede i pausen rykket Burnley ut på egne nettsider med en skarp fordømmelse av flystuntet.

«Burnley Football Club fordømmer på det sterkeste handlingene til de som er ansvarlige for flyet og det støtende banneret som fløy over The Etihad Stadium mandag kveld. Vi ønsker å gjøre det klart at de som står bak ikke er velkomne på Turf Moor», skrev klubben.

Angrer ingenting

Nå står imidlertid Burnley fan Jake Hepple fram i media, etter at saken har blitt spredd i flere medier.

Burnley-fan Hepple har påtatt seg ansvaret for å arrangere flyet med ‘White Lives Matter’ banner som fløy over fotballkampen mandag kveld.

Flyet fløy over hodene deres bare sekunder etter at Manchester City og Burnleys spillere hadde tatt et såkalt kne til støtte for Black Lives Matter-bevegelsen.

Jake Hepple fra Colne, Lancashire, delte en video av flyet som fløy over Etihad Stadium på Facebook-siden sin og la ut en melding der han nektet å be om unnskyldning for stuntet.

Herr Hepple skrev: ‘Jeg vil ta meg tid til å be om unnskyldning … til absolutt ingen!


‘Det er nå tilsynelatende rasistisk å si at White Lives Matter, og dette dagen etter at tre hvite mennesker ble myrdet i en park i Reading, men alt vi har sett på TV-en er Black Lives Matter etter at George Floyd ble myrdet. For en gal verden vi lever i. ‘ sier han.

Hepples Facebook-konto, som inneholdt et bilde av seg selv sammen med Tommy Robinson, den tidligere lederen av English Defence League, ble deaktivert fra og med tirsdag morgen.

Kilde – Burnley fan who arranged ‘White Lives Matter’ banner refuses to apologise Metro UK