FrP nekter tillitsvalgte og partimedlemmer å være med i Sian

Sylvi Listhaug (Frp) Foto HRS

Fremskrittspartiet nekter tillitsvalgte og partimedlemmer å være med i Stopp Islamiseringen av Norge (Sian). Medlemskap i Sian er ikke forenlig med å være medlem av et liberalistisk folkeparti, sier FrPs assisterende generalsekretær.

Fremskrittspartiet driver «Sian-opprydding» i egne rekker, melder Vårt Land. Paritet nekter medlemmer og tillitsvalgte å være med i Sian. Nå har en partiveteran meldt seg ut av partiet.

– Han fikk valget, enten er du medlem av Fremskrittspartiet eller Sian. Det er ikke mulig å være begge deler, sier leder Kristoffer Birkedal i Sandnes FrP til Vårt Land , og legger til:

– Han valgte å bli i Sian.

Birkeland opplyser om at alle lokallagsledere i FrP har mottatt beskjed fra partikontoret om å rydde opp i saker der FrP-medlemmer er medlemmer i Sian. Ifølge assisterende generalsekretær Øistein Lid er ikke medlemskap i Sian forenlig med å være medlem av et liberalistisk folkeparti.

– Fremskrittspartiet er åpent for alle som støtter vår politikk. Et medlemskap i Sian er ikke forenlig med å være medlem av et liberalistisk folkeparti som Fremskrittspartiet. Det har vi sagt klart og tydelig ifra om, skriver Lid i en e-post til avisa.

Kilde – FrP nekter medlemmer å være med i Sian (Document)