IS-krigere er ikke bare frie menn i Sverige og bor på hemmelige adresser, de krever også statlig erstatning

Han blir beskrevet som den første svenske IS-terroristen og kan sees i brutale bilder fra sin tid i Syria. Likevel bor han fritt i Sverige.

Det er tydelige bevis på at rettsstaten Sverige ikke virker mot islamister og at Bherlin Dequilla Gildo, som var hans tidligere navn, og som nå heter Abu Dhirar Flibbini, fra Bergsjön i Gøteborg, går fritt på svenske gater og er beskyttet av staten i stedet for å bli stilt for retten for overgrep i Syria.

Bherlin Dequilla Gildo, eller Abu Dhirar Flibbini, var den første svenske fremmedkrigeren som sluttet seg til IS i Syria, skriver Expressen.

Gildo reiste tidlig til Syria for å krige og kjempet for jihadister som meldte seg inn i terroristorganisasjonen Islamsk Stat.

Ikke bare bor han fritt i Sverige med nytt navn og med hemmelig adresse, han krever nå drøyt 200.000 svenske kroner av Sverige etter å ha blitt varetektsfengslet i London.

Han hevder at han hadde en aktivitetsstøtte fra det svenske trygdeetaten som ikke ble betalt.

Han mener de elleve månedene han var under britisk etterforskning var en feilaktig frihetsberøvelse. Han peker på at han mistet aktivitetsstøtte fra den svenske trygdeetaten, og mener at han ikke ble fortalt hvem som beordret fengslingen.

– Jeg vil påstå at han er motbydelig åpen over det han har gjort der nede. På bildene han poserte på og i de sammenhenger, sier Magnus Ranstorp for Kvällsposten.

– Derfor lurer jeg på hvorfor de ikke startet en foreløpig etterforskning av krigsforbrytelser, i forhold til det han gjorde.

Svenska Dagbladetrapport fra 2012, viser flere av bildene som den muslimske terroristen poserer på.

KILDE- https://samtiden.nu/2019/09/is-krigare-inte-bara-fri-kraver-statlig-ersattning/?fbclid=IwAR0Vfnh9FTR2a6_1GVIzeBsGd6aeDmCD85a2NdvuZimLr_pbE_rrqma2AHE