Han er mistenkt for kidnapping og voldtekt av den savnede 15 år gamle Emelie i Sverige

Afghaneren poserte med jenta på filmklippet som ble lastet opp på nettet. Foto skjermdump

To døgn etter at 15 år gamle Emelie forsvant, kom hun til rette etter tips fra publikum. Politiet fant jenta da de slo til mot en leilighet i Gävle.

En 15 år gammel jente med nedsatt funksjonsevne forsvant i Ludvika sist søndag. Hun har nå blitt funnet i en leilighet i Gävle – og en afghaner i 20-årene er nå pågrepet, mistenkt for ulovlig frihetsberøvelse og voldtekt.

Jenta ble funnet etter at afghaneren lastet opp videoklipp med seg selv sammen med 15-åringen på en filmside.

En oppdatering av et bilde på sosiale medier, som viste et sikringsskap i bakgrunnen, var trolig avgjørende for å lokalisere hvor jenta var bortført. Skriver ABC nyheter.

Privatdetektiver på Flashback (et svensk internet forum), hadde sent fredagkveld ​​klart å identifisere leiligheten ved hjelp basert på detaljer i videoklippene. Dette melder nettavisen Fria Tider.

Jenta, som har en funksjonshemning, forsvant ved lunsjtid sist søndag etter å ha tatt sparkesykkelen sin for å gå og leke i en skolegård i nærheten av hjemmet sitt i Ludvika.

Etter tips fra publikum stormet politiets innsatsstyrke en leilighet i Gävle. Der fant de den savnede 15-åringen. Nå er en person siktet for voldtekt og kidnapping. Foto: Politiet

Rett før klokka 00.30 stormet politiets innsatsstyrke en leilighet i Gävle der jenta ble funnet sammen med en afghaner i 20-årene.

Afghaneren er nå blitt arrestert som mistenkt, han er foreløpig mistenkt for ulovlig frihetsberøvelse og voldtekt.

Han er tidligere dømt i Sverige. Da han for noen år siden prøvde å smugle inn narkotikaklassifiserte tabletter da han kom tilbake til Sverige fra en tur til Iran – landet han hevder har flyktet fra.

Oppdatering. Også avisen Nya Tider har flere opplysninger i saken.

KILDE- https://www.friatider.se/han-misst-nks-ha-f-rt-bort-och-v-ldtagit-f-rsvunna-15-ringen