Kim Larsen – Politisk ukorrekte sange fra første sal

Mer enn en anmeldelse av et album blir vel dette mer som et musikktips for konservative å regne. Den kjente og folkekjære dansken Kim Larsen spilte visst inn en rekke sanger i månedene like før han døde i 2018. Disse ble utgitt på albumet “Sange fra første sal”, etter hans død, i mars 2019.

Albumet har fått svært lunken kritikk etter det vi kan se, både i danske og norske aviser. Nå er ikke lyden og arrangementene det beste vi har hørt fra Larsen, men enkelt og greit nok. Platen er spilt inn kun med sønnen Hjalmar og Jørn Ørns hjelp. Mer enn at Larsen begynte å miste grepet om lyden vil vi tro at det viktigste for Larsen her på denne platen var tekstene. Han tar opp en del kontroversielle samfunnstrender kan det se ut som.

På youtube-kanalen til Kim Larsen kan vi lese dette:

Sange Fra Første Sal er fra start til slut et album lavet af Kim Larsen. Albummet er indspillet i 2018 i Kims egen lejlighed sammen med Hjalmer og Jørn Ørn. At udgive disse sange var et af Kim Larsens sidste ønsker.


Utgi er en ting. At folk også lytter og forstår det han ville si på sitt siste vil vi tro var minst like viktig for han. Så vi gir her vårt bidrag for å spre hans siste visdomsord.

Dagens mand

Kritisk tar Larsen opp flere temaer som mainstream media og “våre ledere” hyller og promoterer daglig.

I sangen “Dagens mand” er det kjønnsroller som får gjennomgå.
Om den sangen presterte VG å skrive at det var en hyllest til kvinnen. VG brukte også store deler av anmeldelsen til å forklare oss nordmenn at første sal på dansk betyr andre etasje på norsk. Det var visst det viktigste for dem å formidle fra hele albumet.

Larsen tar i sangen et kraftig oppgjør med likestilling og kjønnsroller, han nevner også problemet med lave fødselstall.


-Det var grunden til vi bliver stadig flere og flere.
Men såden er det faktisk ikke mere.


Han bringer også tanken inn på det som heter “replacement migration“, innvandring for å demme opp for lave fødselstall, i denne bomben av en sang.


– For nå får de deres børn – tillyke kvinder
Med pakkeposten lige til døren – Fruentimmer

Frakken


Frakken er en annen sang. Den kan tolkes som at Kim Larsen, om ikke bare det å gi ut musikk var noe han kunne gjøre posthumt, nå ville vært å se i gruppen “Folkeopprøret mot Klimahysteriet“.

Charlie

Så har vi to sanger, “Charlie” og “Fætter Fritz”.
“Charlie” kan tolkes som harselas med alle dem som nå er forvirret om hvilket kjønn de egentlig er. “Fætter Fritz” representerer vel dem som står bak og promtorer de sinnsyke ideene som florerer sammfunnet idag, og som Larsen kritiserer.

Disse to sangene fikk Soundvenue.com til å steile. Larsen pisset ved siden av potten var deres kommentar. De likte selvsagt heller ikke “Dagens mand”, som vi skrev om over. Ja, ja, fornuft og overlevelsesinnstinkt er tydeligvis ikke for alle lenger.

Alt er naturligvis ikke det rene guld, for Larsen pissede også ved siden af potten – hans sidste album er ingen undtagelse. ‘Charlie’ og ‘Fætter Fritz’ lyder som b-sider fra 80’erne, og i den gumpetunge ‘Dagens mand’ har man svært ved at finde en passende grimasse, når Larsen strøer om sig med bøvede og bedagede gloser om kvindefrigørelse.

Fætter Fritz