Transperson med mannlige hormoner og fysikk knuste alle kvinnelige konkurrenter i vektløfting for kvinner

Vektløftende ballade: Trans kvinner gjør folk gale

Vektløftende ballade: Trans kvinner gjør folk gale

Transkvinnen Laurel Hubbards imponerende vektløfterprestasjoner har gang på gang vekket en opphetet debatt, skriver Reuters.

Den kvinnelige vektløfteren var født mann og fungerte som en biologisk mannlig vektløfter frem til 2012. Siden da har “hen” nådd toppen av den fysisk krevende disiplinen blant kvinnelige utøvere, der hen vant folkets gunst ved å ta to av tre gullmedaljer i fjorårets Pacific Games. Blant annet ved å løfte 268 kg i kategorien +87 kg.

Australsk løpelegende reagerer

Dette har nå ført til at mange stiller spørsmål ved Hubbard og andre transkvinners rett til å delta i idrett, inkludert OL før sommeren, som Hubbard godt kan kvalifisere seg til.

Blant annet den kjente tidligere australske mellomdistanseløperen Tamsyn Lewis, som mener diskusjonen bør tas før du løper for fort eller løfter for mye: – Hvis vi ikke tar et standpunkt nå, hva vil da skje med kvinnelige idrettsgrener? spurte hun. “Det er mange mennesker som er redde for å gå ut og si noe om dette på grunn av politisk korrekthet,” sa hun i samme intervju.

Mørke krefter kaster lange skygger

Kilde- Ekstrabladet.dk