Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Foto skjermdump Stortinget.no

Møbelfabrikken Vestre – næringsministerens familieselskap – sponset i fjor miljøaktivistene Extinction Rebellion med 300.000 kroner.

Aktivistene som avbrøt Stortingets spørretime og limte seg fast til tilhørerbenkene i forrige uke, er fra samme organisasjon.

Twitter linken under, er også et annet eksempel på deres klima-markeringer. Artikkelen fortsetter under.

– Å lamme landets nasjonalforsamling er absolutt ikke riktig måte å gå fram på, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til Dagbladet.

I 2020 inngikk møbelfabrikken et tre års engasjement med organisasjonen, men dette ble avsluttet i oktober i fjor, samme måned som Jan Christian Vestre ble statsråd. Han eier fortsatt det meste av selskapet, selv om han ikke har noen aktive roller.

Les også. Støres næringsminister er god for en kvart milliard og har sugerør rett i statskassen Document.no

Aktivister i Extinction Rebellion står nå med en politianmeldelse mot seg, fra Stortinget selv etter aksjonen i forrige uke.

Ifølge strategi- og bærekraftssjef i Vestre, Øyvind Bjørnstad, ble avtalen avsluttet etter en aksjon mot svenske flyplasser der rullebaner ble blokkert.

– Extinction Rebellion gjennomførte en aksjon på flere flyplasser i Sverige som vi mener satte liv og helse i fare, og dette er noe vi ikke ønsker eller kan støtte, sier han.

Kilde Miljøaktivister på Stortinget sponset av næringsministerens familieselskap Nationen