Koran-krisen fortsetter: Dansk grensekontroll skjerpes – Trusselbildet er meget alvorlig

Arkivfoto

På grunn av de nylige koranforbrenningene og den påfølgende krisen, skjerpes nå grensekontrollen ved de indre danske grensene.

Dette melder Rikspolitiet til Justisdepartementet, ifølge en pressemelding fra departementet.

Rikspolitiet har fattet vedtaket etter innstilling fra Politiets Etterretningstjeneste.

«Med bakgrunn i den pågående utviklingen i trusselbildet har myndighetene i dag vurdert at det per i dag er nødvendig å styrke fokuset på», heter det i pressemeldingen.

Det betyr blant annet at du i den kommende tiden vil kunne oppleve tilfeldige grensekontroller i forbindelse med innreise fra Sverige, skriver Justisdepartementet.

Innstrammingen trer i kraft allerede fra torsdag og varer i første omgang til 10. august.

‘Alvorlig’

Justisminister Peter Hummelgaard tar heller ikke lett på dagens situasjon.

Regjeringen tar dagens situasjon svært alvorlig, og de siste koranbrenningene har – som Politiets Etterretningstjeneste (PET) har sagt – vesentlig for det nåværende trusselbildet.

– Jeg registrerer at myndighetene har vurdert at det i en begrenset periode er nødvendig å intensivere politiets innsats ved de danske grensene av sikkerhetsmessige årsaker, sier han i pressemeldingen.

«For meg understreker den intensiverte grenseinnsatsen alvoret i saken. Regjeringen og myndighetene følger utviklingen veldig nøye.’

Vi her på Politisk ukorrekt vil fortsette å gi koranbrenningene oppmerksomhet. Av grunnleggende ytringsfrihets-prinsipper, så vil ikke vi være med på kanseleringskultur og sensur basert på religiøse følelser.

Kilde – Koran-krise: Skærper dansk grænsekontrol Ekstrabladet