Muslimer i Norge oppfordres til å ta hevn for koranbrenninger – PST vurderer trusselbildet fortløpende

Arkivfoto

I en melding sendt til norske telefoner i natt oppfordres unge muslimer til å ta hevn for koranbrenningene. PST vurderer fortløpende å endre vurderingen av trusselbildet i Norge, skriver VG.

Koranbrenningene i Sverige har sendt landet i en diplomatisk krise – og forverret sikkerhetssituasjonen i landet.

Tirsdag varslet regjeringen at de vil intensivere grensekontrollen for å hindre «farlige mennesker» å komme inn i landet.

Samme dag skrev Aftonbladet at en rekke svenske mobilnumre fikk en SMS som oppfordret til hevnaksjoner for koranbrenningene. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo er koblet inn i meldingene.

VG har torsdag fått flere tips om at en lignende melding er sendt ut til norske norske telefonnumre.

Slik lyder meldingen, skrevet på engelsk, som i natt ble sendt til flere norske telefonnumre:

«Å tenne på den hellige koranen viser hykleri og svik fra Sverige og vestlige land. Jeg ber unge muslimer om å ta hevn på de som tenner på koranen.

Insha’Allah, det kommer en dag der disse menneskene vil angre dypt.»

Avsenderen spør om noen kan hjelpe.

Meldingen innleder med navnet på Hizbollah-leder Seyyed Hassan Nasrallah. Det fremgår ikke hvem avsenderen av meldingen er.

– PST er kjent med at det er sendt ut slike SMS-er i løpet av natt til torsdag. Vi er også kjent med innholdet. Foreløpig er vår vurdering at sikkerhetssituasjonen og trusselnivået i Norge ikke vesentlig endret, men vi holder oss oppdatert på utviklingen, både i Norge og i våre nærområder og naboland, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST og fortsetter:

– PST er i tett dialog med politiet, andre aktører i Norge og i utlandet om situasjonen. Vi vurderer fortløpende om vår vurdering av trusselbildet skal endres.

Terrortrusselen anses av PST å være på nivå 3 – som innebærer en moderat trussel.

PST understreker at det er det totale trusselbildet som nå fortløpende blir vurdert.

Kilde – PST: Vurderer fortløpende om vurdering av trusselbildet skal endres VG