NAF – Bensinprisene er bilferiens største irritasjonsmoment

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold. Foto Skjermdump Youtube

Irritasjonen blant nordmenn er stor om dagen. Spesielt mot drivstoffpriser og politikerne som samtidig toer sine hender, mens bilistene flås.

Nesten seks av ti mener at høye drivstoffpriser er den største irritasjonen på bilferien. – Med dagens høye drivstoffpriser er det forståelig at folk blir irritert, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I en undersøkelse Norstat nylig utførte for NAF svarer nordmenn på hva som irriterer dem mest på bilferie. Kø på hurtigladestasjoner er blant det som irriterer, men klart mest irriterende er høye drivstoffpriser.

– Det er ikke overraskende. Bilferien blir langt dyrere når pumpeprisen har blitt ti kroner høyere på et halvt år, sier Sødal.

Drivstoffutgiftene er en økende utfordring for økonomien til folk, og særlig for dem som bor utenfor byene. Tre av fire bosatt i distriktene sier at drivstoffutgiftene er et problem for økonomien deres.

– Mange må nok tenke seg om nå i sommer. Skal de gjennomføre bilferieturen eller droppe den, er det store spørsmålet. Utgiftene til bensin- eller diesel er noe helt annet nå enn da folk planla ferien tidligere i år, påpeker Sødal.

Kilde Bensinprisene er bilferiens største irritasjonsmoment NAF