Sløseriombudsmannen: Bønder i Nederland skal ha 30% færre dyr innen 2030 – På grunn av… nitrogenutslipp?

Foto Facebook - Sløseriombudsmannen

Av Sløseriombudsmannen fra Facebook.

  • Politikerne i Nederland bestemmer nå at bønder der skal ha 30% færre dyr innen 2030 – temmelig radikalt! På grunn av… nitrogenutslipp?

Dette skal de bruke 250 milliarder skattekroner på?

Dette har visse likheter med da tyske politikere stengte ned kraftverk uten en særlig god plan:

– Sånt ser bra ut på miljøregnskap som måles på nasjonalt nivå- Man snakker om et “marked” for både strøm og mat, men tilbudssiden kontrolleres av myndighetene- Ingen bryr seg om forsyningssikkerheten siden de er en del av et felles marked som alle tenker de kan importere fra.

Dette går sikkert fint for nederlenderne hvis tiltakene bare innføres der, det er kort vei til å importere mat fra Belgia eller Tyskland.

Men – hva om politikere i alle EU-land vedtar å kutte egen matproduksjon av miljøgrunner, og heller importere fra … de andre? 🤔

Det blir en interessant situasjon hvis EU-land om 10 år skal betale blodpris både for russisk gass og mat! Kan være lurt å tenke over dette før nederland-inspirerte EU-lover er innført i stillhet overalt.

Kilde – Politikerne i Nederland bestemmer nå at bønder der skal ha 30% færre dyr innen 2030 – temmelig radikalt! På grunn av… nitrogenutslipp?