Nick Cave med alvorlig opprop. kaller politisk korrekthet for en dårlig religion, som har gått amok

Nick Cave

Den 62 år gamle australske rockesangeren og forfatteren Nick Cave, som på 80-tallet var kjent for sitt band ‘The Birthday Party’ og senere dannet bandet ‘Nick Cave og The Bad Seeds’, langer nå ut i en personlig appell til den såkalte ‘ politisk korrekthet ‘, som har hatt så stor innvirkning i store deler av verden.

Den australske rockeren Nick Cave sørget over mangelen på barmhjertighet i dagens samfunn styrt av en avlysning kultur, og skrev på sin hjemmeside at politisk korrekthet “har vokst til å bli den ulykkeligste religionen i verden.”

Det skriver flere medier inkludert Independent og Guardian ut fra de tanker, som Nick Cave selv har nedskrevet i sitt nyhetsbrev The Red Hand Files

Nick Cave formulerer tankene sine som følger:

‘Slik jeg ser det, er’ cancel kulturen ‘antitesen til barmhjertighet. Politisk korrekthet har vokst seg fram til å bli den mest ulykkelige religionen i verden. Det ærefulle forsøket på å revurdere samfunnet vårt på en mer rettferdig måte har nå legemliggjort de verste aspektene som religion kan tilby (og ingen av de vakre, red.). Moralsk sikkerhet og selvrettferdighet som fratar muligheten for forbedring og frelse. Politisk korrekthet har bokstavelig talt blitt en religion som har gått amok ‘.

Slik uttrykker den nå 62 år gamle rockelegenden seg. Når Nick Cave refererer til det engelske uttrykket ‘cancel kultur’, er det et uttrykk for en trend i en tid der folk avviser, ignorerer eller offentlig skjeller ut andre for sine meninger i et forsøk på å fjerne taletiden og all deres oppmerksomhet. Og som i noen tilfeller også prøver å få dem sparket fra jobbene sine.

I sitt nyhetsbrev fortsetter Nick Cave:

‘Cancel kulturens avvisning av ubehagelige ideer har en kvelende effekt på en kreativt sjel i et samfunn. Medfølelse og begivenheter fra hjertet. Herfra utspringer fantasiens geni og raushet. Kreativitet er en handling skapt i kjærlighet som kan stå imot vår mest grunnleggende tro. Og det kan skape nye måter å se på verden på. Dette er både funksjonen og æren for kunst og ideer. ‘

Nick Caves nyhetsbrev kommer, bare en måned etter at 150 forfattere, akademikere og aktivister, inkludert J.K. Rowling, Salman Rushdie og Margaret Atwood signerte et åpent brev der de også tydelig distanserte seg fra ‘cancel kulturen’ og trenden med offentlig skam og eksklusjon.

A force that finds its meaning in the cancellation of these difficult ideas hampers the creative spirit of a society and strikes at the complex and diverse nature of its culture.

But this is where we are. We are a culture in transition, and it may be that we are heading toward a more equal society — I don’t know — but what essential values will we forfeit in the process?


Selv om du aldri har vært fan av Caves musikk, er dette modige, åpne og oppriktige forsøket på å få kontakt med fans utenfor de vanlige klisjeene i både PR og sosiale medier, vel verdt å se på.

Kilde – The Red Hand Files