Norge bevilger millionstøtte til miljøjournalistikk – Vil sette fokus på Klimakrisen

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide foran en plastskulptur ved FNs miljøforsamling i Nairobi. Foto: Martin Lerberg Fossum/KLD

Regjeringen gir 170 millioner kroner i støtte til Pulitzer Centers arbeid med uavhengig og undersøkende journalistikk.

Støtten skal styrke uavhengig journalistikk og sikre at medier kan sette fokus på noen av de viktigste temaene i vår tid: Klimakrisen, naturkrisen, miljøkriminalitet og ulovlige pengestrømmer, skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding.

Støtten ble gjort kjent samtidig på et arrangement under New York Climate Week 21. september og på en internasjonal konferanse for gravejournalistikk i Göteborg.

– Et sterkt og sunt samfunn krever en sterk fjerde statsmakt. Vi trenger at journalistiske øyne og ører undersøker og avslører. Fortell historiene og gjør offentlige sfærer til et tryggere sted, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Den nye midlene bygger videre på Norges tidligere støtte til Pulitzer Center. 

Siden 2018 har Norge finansiert nærmere 2000 journalistiske saker i om lag 500 internasjonale, nasjonale og lokale medier i mer enn 50 land gjennom Pulitzer Centers Rainforest Journalism Fund (RJF) og Rainforest Investigations Network, begge initiert og finansiert av Klima- og skoginitiativet.