Pakistansk kvinnelig IS-terrorist veltet regjeringen – Frp går nå ut av regjeringa

Frp har bestemt seg for å gå ut av regjeringen. Det ble klart etter at partiet har sittet i krisemøte mandag, melder TV2. Den pakistanske kvinnelig IS-terroristen med norsk statsborgerskap veltet regjeringen. Solberg fortsetter med tre partier når Frp går ut av regjeringen, og regjeringssammenbruddet er dermed ett faktum.

Flere og flere politikere i partiet har fremstått som rasende på regjeringssamarbeidet de siste dagene. Tybring-Gjedde og Frp-fylkesledere i Troms og Finnmark, Nordland og Innlandet, var noen av de som ville ut av regjering og som krevde ekstraordinært landsstyremøte.

Kravet kommer etter at regjeringen har besluttet å hente en pakistansk kvinne og to barn til Norge som hadde sluttet seg til IS.

– Sitter som noen rævsleikere for Høyre, Venstre og KrF

Christian Tybring-Gjedde raste etter regjeringens beslutning om å hente den 29 år gamle pakistanske IS-kvinnen. 

– På gruppemøtet i morgen må vi gjøre det helt klart. Vi er ikke orientert før i etterkant. Det er kanskje derfor man gjør det, fordi man visste at stortingsgruppen ville sette foten ned. Nå er nok. Vi kan ikke akseptere det lenger, sa Tybring-Gjedde til TV2.

Fylkesleder i Troms og Finnmark Frp Odd Eilert Persen sier han ikke lenger kjenner seg igjen i partiet.

– Vi har ingen troverdighet overfor velgerne. Hver dag i regjering så svikter vi våre velgere. Det siste er dette med IS-barna. Vi sitter som noen rævsleikere for Høyre, Venstre og KrF. De får gjøre akkurat som de vil. Det er blitt det nye Frp, jeg kjenner meg ikke igjen i partiet. Det er direkte flaut å være både fylkesleder og representere dette partiet som det er i dag, sier Persen til NRK.

For andre gang i regjering tok Frp dissens i viktig sak

Forrige gang Frp tok såkalt dissens i en svært viktig sak i regjering, var angående den viktige saken om FNs migrasjonsavtale.

Men siden Frp ikke hadde noen plan eller noe mottrekk mot signeringen av avtalen, så kunne Frp bare sitte stille i regjering og se på at Norge ble implementert i FNs migrasjonsplattform i desember 2018 – uten reell kamp.

Christian Tybring Gjedde (Frp) har også tidligere beskrevet en smertegrense i forhold til regjeringsdeltagelse. Han var tydelig rett før Kristelig Folkeparti gikk inn i regjering høsten 2018. Da beskrev stortingsrepresentanten et stort sinne blant partiets velgere og mente at Frps velgerne vil ut av regjering.

– Frustrasjonen og irritasjonen blant våre velgere er nå så stor, at de mener vi må gå ut av regjering. Det er en vurdering i Frp om vi får mer gjennomslag i eller utenfor regjering, sa Tybring-Gjedde høsten 2018.

Siv Jensen mener fortsatt at Erna Solberg er den riktige personen til å lede landet

Under en pressekonferanse mandag orienterte Frp-leder Siv Jensen om at partiet går ut av regjeringen.

– Jeg er utrolig stolt over det Frp har gjort i regjeringen. Fremskrittspartiet gikk inn i regjering fordi vi ville gjennomføre politikken vår. Men jeg har i dag varslet Erna Solberg om at Frp går ut av regjeringen, sier Siv Jensen.

Frp har sittet i regjering siden Erna Solberg ble valgt som statsminister i 2013. De har per nå syv statsråder i regjeringen, i følge TV2.

Kilde – Tv2.no