Profilert Aftenposten-kommentator – TV 2s nyhetsredaktør er inhabil i omtalen av Arfan Bhatti

Karianne Solbrække og Arfan Bhatti

«Utenfor TV 2 er det liten tvil om at Solbrækkes tidligere forhold til en av landets mest beryktede kriminelle, oppfattes som snodig», skriver Frank Rossavik.

«Arfan Bhatti er så spesiell at TV 2s nyhetsredaktør burde vært erklært inhabil», skriver Aftenposten-kommentator Frank Rossavik i et innlegg mandag kveld.

Kommentaren viser til at nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 hadde et forhold til terrorsiktede Arfan Bhatti for 16 år siden. Det kom frem i en e-post til ansatte i TV 2 i forrige uke, hvor Solbrække selv beskriver forholdet til Bhatti som en tabbe, og beklager.

I lys av Solbrækkes stilling, er det hun som er ansvarlig for kanalens nyhetsdekning når TV 2 omtaler Bhatti. Den straffedømte islamisten er nå i medienes søkelys i forbindelse med masseskytingen i Oslo.

– Har siste ord om publisering

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes bekreftet mandag at Solbrække ikke vurderes som inhabil i omtalen av saker som omhandler Bhatti.

Kilde – Profilert Aftenposten-kommentator mener TV 2s nyhetsredaktør er inhabil i omtalen av Arfan Bhatti Journalisten.no