Raulandsfjell AS må stoppe driften etter 18 år – strømpriser helt ute av kontroll

Foto Raulandsfjell. Facebook

– Dette er en av mine tristeste dager i livet, vi har holdt på her nå i over 18 år og nå ender det med at vi må stoppe driften og begjære oppbud.

Slik innleder eierne bak Raulandsfjell AS beskjeden om at deres næringsvirksomhet på Rauland i Vinje kommune har kastet inn håndkleet.

Dermed stenges hotellet, campingplassen, restaurant- og kafédriften, samt alpinanlegget for godt.

– Vi har kjempet gjennom gode og dårlige tider i alle disse åra, men hele tiden klart å holde åpent. (…) Vi har de siste ukene jobbet døgnet rundt for å prøve å finne løsninger, men dessverre ikke fått til noe god løsning for vår del, heter det videre i Facebook-meldingen – ført i pennen av driverne Bente Christiansen Frogner, Sebastian Magnesen og Ivar Magnesen.

– Ute av kontroll

De legger ikke skjul på at regnskapet har vært lite lystig lesning i lang tid. Eierne peker imidlertid på pandemi og skyhøye strømpriser som medvirkende årsaker til at virksomheten gikk over ende.

– Når det endelig skulle normalisere seg etter pandemien, blir vi møtt med strømpriser helt ute av kontroll, og økte priser på alle andre varer vi må kjøpe inn, skriver de.