Sverige fortsetter også å ta i mot mulig korona-smittede asylsøkere som har reist gjennom Europa

Arkivfoto

SVERIGE. Hittil i år har 3.294 migranter søkt asyl i Sverige – Hvor flere av de som ankommer landet kommer fra risikoområder for korona. Regjeringen har ikke gitt noen signaler om at Sverige bør slutte å prøve og gi asyl på grunn av koronapandemien. Men land som Hellas og Ungarn har derimot stengt sine grenser.

Sverige har i følge en fersk statistikk fra Migrasjonsverket, mottatt 3.294 asylsøknader i januar og februar. Der de også har fått 7 094 søknader om familiegjenforeninger er også mottatt.

Tallene viser at det det dreier seg om disse folkegruppene. Afghanere (122) og iranere (143), begge gruppene reiser ofte fra Iran, og de tilhører de to største gruppene. Men den største gruppen kommer fra Syria (290).

Så langt har det ikke kommet noen beskjed om å stoppe asylsøknader fra regjeringen. I andre land er det tatt beslutninger om å stenge grensene for asylsøkere. I Ungarn gjelder det asylstopp på ubestemt tid, melder Business Insider, de melder også om at Hellas har satt i verk asylstopp pga den pågående striden med Tyrkia.

Kilde- Sverige fortsätter att ta emot asylmigranter – trots coronaalarmet Nyheter i Dag