Sverige: Joakim Lamotte frykter at Sosialtjenesten vil plassere 88 årige hjemløse Rolf blant kriminelle og narkomane

Rolf Hansson

Nyheter om den hjemløse 88 år gamle Rolf Hansson i Trelleborg som er tvunget til å bo i bilen sin, har også nådd flere utenlandske medier.

Danske Ekstrabladet kalte det for en “viral bombe”, da reportasjen fikk 2 millioner visninger på et par dager.

Joakim Lamotte sin følelsesladede reportasje om Rolf Hansson i Trelleborg tok oss alle med storm.

Hendelsen ble såpass mye delt på sosiale medier at den regelrett tvang kommunen til å svare. Klokka 15 på fredag ​​publiserte nestleder Fredrik Geijer og styreleder Mikael Rubin (M) et innlegg på kommunens hjemmeside og en Youtube-film.

– Vi har nå møtt den aktuelle mannen og vi har tilbudt ham mulighetene som en kommune har muligheten til å tilby. Men dessverre har han nektet alle, og dermed opphører vårt ansvar. Men vi er åpenbart åpne for å ønske ham velkommen tilbake hvis han konkluderer med at han ønsker vår hjelp igjen, sier Fredrik Geijer i filmen. Akkurat hva kommunen tilbød ham om hjelp, kommer imidlertid ikke fram i videoen.

“På grunn av mannens integritet kan vi ikke røpe detaljer om hva som er gjort i saken bortsett fra at kommuneadministrasjonene har jobbet sammen for å komme til en løsning,” skriver kommunen på sin hemsida.

Klokka 16 på fredag ​​publiserte også Joakim Lamotte ett nytt Facebook-inlägg. 

Der forteller han at innboksen hans er blitt oversvømmet av e-poster fra folk som vil hjelpe Rolf. Tannleger har blant annet tilbudt seg å ordne 88-åringens tannprotese slik at han kan tygge maten sin ordentlig.

“Samtidig har jeg blitt fortalt av sosialtjenesten i Trelleborg, at de ønsker å plassere ham på et sted for narkomane og kriminelle”.

“Det er et overnattingssted som Rolf tidligere har besøkt, og han er livredd for menneskene som bor der. Politiets kilder i Trelleborg sier at det er absurd at sosialtjenesten ønsker å plassere Rolf på dette beryktede stedet”, skriver frilansjournalisten og fortsetter:

“Men jeg tror det vil forandre seg nå som så mange kjenner situasjonen. Jeg vil fortsette å overvåke saken og vil ikke nøle med å gå tilbake og lage nye rapporter hvis han ikke får et bosted. Jeg vil ikke gi opp før Rolf har fått sitt eget hjem med sin egen hjemmeadresse.”

I følge Joakim Lamotte, bor fortsatt Rolf på hotellet som Sverigedemokraterna arrangerte for ham. Samtidig oppfordrer journalisten sine følgere til å fortsette å spre saken. Slike ting må få fortsatt stor oppmerksomhet, påpeker han.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap