Sverige: Joakim Lamotte frykter at Sosialtjenesten vil plassere 88 årige hjemløse Rolf blant kriminelle og narkomane

Rolf Hansson

Nyheter om den hjemløse 88 år gamle Rolf Hansson i Trelleborg som er tvunget til å bo i bilen sin, har også nådd flere utenlandske medier.

Danske Ekstrabladet kalte det for en “viral bombe”, da reportasjen fikk 2 millioner visninger på et par dager.

Joakim Lamotte sin følelsesladede reportasje om Rolf Hansson i Trelleborg tok oss alle med storm.

Hendelsen ble såpass mye delt på sosiale medier at den regelrett tvang kommunen til å svare. Klokka 15 på fredag ​​publiserte nestleder Fredrik Geijer og styreleder Mikael Rubin (M) et innlegg på kommunens hjemmeside og en Youtube-film.

– Vi har nå møtt den aktuelle mannen og vi har tilbudt ham mulighetene som en kommune har muligheten til å tilby. Men dessverre har han nektet alle, og dermed opphører vårt ansvar. Men vi er åpenbart åpne for å ønske ham velkommen tilbake hvis han konkluderer med at han ønsker vår hjelp igjen, sier Fredrik Geijer i filmen. Akkurat hva kommunen tilbød ham om hjelp, kommer imidlertid ikke fram i videoen.

“På grunn av mannens integritet kan vi ikke røpe detaljer om hva som er gjort i saken bortsett fra at kommuneadministrasjonene har jobbet sammen for å komme til en løsning,” skriver kommunen på sin hemsida.

Klokka 16 på fredag ​​publiserte også Joakim Lamotte ett nytt Facebook-inlägg. 

Der forteller han at innboksen hans er blitt oversvømmet av e-poster fra folk som vil hjelpe Rolf. Tannleger har blant annet tilbudt seg å ordne 88-åringens tannprotese slik at han kan tygge maten sin ordentlig.

“Samtidig har jeg blitt fortalt av sosialtjenesten i Trelleborg, at de ønsker å plassere ham på et sted for narkomane og kriminelle”.

“Det er et overnattingssted som Rolf tidligere har besøkt, og han er livredd for menneskene som bor der. Politiets kilder i Trelleborg sier at det er absurd at sosialtjenesten ønsker å plassere Rolf på dette beryktede stedet”, skriver frilansjournalisten og fortsetter:

“Men jeg tror det vil forandre seg nå som så mange kjenner situasjonen. Jeg vil fortsette å overvåke saken og vil ikke nøle med å gå tilbake og lage nye rapporter hvis han ikke får et bosted. Jeg vil ikke gi opp før Rolf har fått sitt eget hjem med sin egen hjemmeadresse.”

I følge Joakim Lamotte, bor fortsatt Rolf på hotellet som Sverigedemokraterna arrangerte for ham. Samtidig oppfordrer journalisten sine følgere til å fortsette å spre saken. Slike ting må få fortsatt stor oppmerksomhet, påpeker han.

Nästan 90 år och hemlös i Sverige

HJÄLP ROLF FÅ ETT BOENDE!Rolf Hansson i Trelleborg är nästan 90 år och lever dygnet runt i sin bil.Han har jobbat och betalat skatt hela sitt vuxna liv, men riskerar nu att få leva sina sista dagar som hemlös i Sverige, eftersom kommunen vägrar hjälpa honom med bostad eller äldreboende.Titta på det här reportaget och dela sedan så mycket det går. Tillsammans kan vi sätta press på de ansvariga så att Rolf slipper leva sina sista år på en parkeringsplats i Trelleborg.Representanten från kommunen som intervjuas i reportaget är enhetschefen Eleonore Schlyter.DELA!______________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: 1233561149Bankgiro: 5431-6872Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Posted by Joakim Lamotte on Thursday, February 13, 2020