SVERIGE: Moderaterna i Nyköping vil forby omskjæring av guttebarn under 18 år

Bak forslaget til partimøtet, som skal avholdes om to uker, står blant andre Nyköping Moderaternas gruppeleder Anna Sillén. Hun foreslår at alle ikke-medisinske årsaker til omskjæring av barn under 18 år bør forbys.

Moderaterna i Nyköping vil forby omskjæring av friske gutter under 18 år. De samme reglene bør gjelde for jenter og gutter, mener forslagsstillerne. Barns kropper er ikke foreldres eiendom som de i religionsfrihetens navn kan gjøre hva de vil med, melder SVT.

Forslaget skal behandles på partiets årlige møte om to uker. Moderaterna sammenlignes best med Høyre i Norge.

I Sverige praktiseres mannlig omskjæring til en viss grad av jøder, men hovedsakelig av muslimer.

Imam Abd al Haqq Kielan reagerer kraftig på forslaget. – Dette er et tegn på at det sosiale klimaet ikke tillater religion. Vi har allerede her i Eskilstuna sett hvordan Moderaterna ønsker å innføre et forbud mot hijab og slør. Dette er en tendens i samfunnet som jeg synes er veldig skremmende og skummelt, sier han.

Siv Jensen lovet jødiske ledere at Frp ikke vil innføre omskjæringsforbud

I 2017, talte Siv Jensen imot sitt eget parti og landsmøtevedtaket om å forby rituell omskjæring av guttebarn. – Under min ledelse vil ikke dette bli fulgt opp, sa Jensen, den gangen.

Etter en følelsesladd debatt på landsmøtet til Fremskrittspartiet om å forby rituell omskjæring av guttbarn, ble det til slutt flertall for å forby omskjæring av guttebarn. Mot Siv Jensens vilje.

Men under et møte den gangen skal Siv Jensen ha lovet jødiske ledere i Europa at et forbud ikke vil komme under «hennes vakt». Det skriver Jerusalem Post.

På møtet deltok blant andre lederne av European Jewish Association, den største foreningen for jøder i Europa.

Ifølge Jerusalem Post skal Jensen ha sagt følgende:

– Selvfølgelig forstår jeg hvorfor jøder i hele Europa var bekymret, men jeg kan forsikre om at det ikke er på regjeringens agenda, ikke på partiets agenda og ikke på min personlige agenda, sa Siv Jensen og la til:

– Jeg ønsker å gjøre det klart. Under min ledelse vil ikke dette bli fulgt opp. Her i Norge respekterer vi religionsfrihet. Vi tolererer ikke antisemittisme, vi tolererer det ikke og vi vil bekjempe det, sa Siv Jensen.

– Et overgrep mot jøder i Norge, sa leder i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn. Han har også påstått at et slikt forbud mot omskjæring av guttebarn, kan sammenlignes med den tidligere jødeparagrafen i Norges Grunnlov.

Kilde- Nyköpingsmoderater vill förbjuda omskärelse av pojkar (SVT)

Kilde- Jensen lovet jødiske ledere at Frp ikke vil innføre omskjæringsforbud (Abc nyheter)