SVT-profil blir kalt nazist etter klima-Greta kritikk – kalte Thunberg “venstrepopulist”

SVT-korrespondent Erika Bjerström, 57, bemerket at Greta Thunberg begynner å høres mer og mer ut som en venstrepopulist – og ble deretter beskyldt på Twitter for både å være “klimafornekter” og “nazist”. Bjerström velger nå å forlate plattformen.

SVTs utenrikskorrespondent Bjerström mottar nå massiv hets etter uttalelser hun har kommet med om dommedagsprofeten Greta Thunberg. Miljøjournalisten har blant annet sagt at klimaaktivisten Thunbergs kamp har vært preget av venstrepopulisme.

Stormen tok helt av etter at Greta Thunberg holdt tale på klimakonferansen COP 25 i Madrid, det var da SVTs utenrikskorrespondent Erica Bjerström mente at aktivistenes miljøkamp hadde et avtrykk av venstrepopulisme.

“Høres mer ut som en venstrepopulist” “

Greta snakker om ‘folket mot regjeringen’. – Hun høres mer og mer ut som en venstrepopulist,” skrev Bjerström på Twitter.

Miljøjournalisten skrev også en analyse av talen på SVTs hjemmeside. Der henviser hun blant annet til en debattartikkel, der Thunberg skrev at “klimakrisen også skyldes kolonialistiske, rasistiske og patriarkalske krefter”.

Forlater Twitter etter massiv hets og kritikk

Etter å ha gjort lignelsen om venstrepopulisme og klimakamp, så reagerte mange Greta-tilhengere veldig sterkt.

Den verste kritikken og hetsen har funnet sted på Twitter, spesielt etter at Bjerström i Rapports Årskrönika, koblet sammen Thunbergs retorikk med venstrepopulisme.

Bjerström har nå valgt å forlate Twitter etter at presset mot henne ble for stort.

– “I SVT gjør vi en grundig analyse av en av verdens mektigste opinionsbyggere og beslutningstakere, Greta Thunberg, og av hennes retoriske forflytting”.

– På Twitter anklages jeg, etter 37 år som en folkeformende miljøjournalist, å bli beskyldt for å være en nazist, klimafornekter, og for å være kjøpt av oljeselskapene. Uverdig. “Hej då” Twitter”, skriver hun.

Kilde- Twitterinlägg.

Kilde- SVT: Greta “låter som en vänsterpolitiker” (Fria Tider)