Trump advarte om klima-Greta og hennes «klimaapokalypse» – Det er dommedagsprofetier

Arkivfoto

DAVOS: På et toppmøte om klima kaller hedersgjesten Trump klimaforkjemperne for dommedagsprofeter.

Da den amerikanske presidenten Donald Trump gikk på talerstolen under toppmøtet World Economic Forum i Davos, hamret han løs på klimaaktivister som hauser opp «klimaapokalypsen».

Trump ble entusiastisk introdusert av WEFs grunnlegger Klaus Schwab, før han holdt en tretti minutter lang tale.

Både Donald Trump og den svenske klimaekstremisten Greta Thunberg talte under Verdensøkonomisk forum i Davos på tirsdagen. Men de hadde to helt forskjellige budskap: Greta påstod at verden brenner og at mennesker må kjenne “panikk”.

Trump på sin side advarte for klima-alarmreportere som Greta. 

Venstreorienterte prøver å innføre diktatur i verden

– Dette er ikke en tid for pessimisme, men en tid for positivisme. Frykt og tvil er ikke en god tankeprosess, sa den amerikanske presidenten og fortsatte:

– For å se morgendagens muligheter, må vi avvise dommedagsprofetene og deres spådommer om apokalypsen. De er arvinger til historiens dummeste ødeleggelser.

I følge Trump handler alarmismen om at de kreftene som står bak prøver å innføre diktatur i verden.

Dommedagsprofeter

Han benyttet også anledningen til å lange ut mot dem han mente er dommedagsprofeter, og som snakker for mye om «apokalypsen».

Uttalelsen kan neppe tolkes som noe annet enn et lite spark mot klimaekstremisten Greta Thunberg, som senere tirsdag skulle delta i en paneldebatt ned navnet «Hvordan unngå klimaapokalypsen».

«USA vil fortsette å være sterkt, og vi forstår det pessimistene ikke klarer å se».

Før han forlot podiet ble han gratulert av Schwab for alt han har oppnådd, og ikke minst for hans optimistiske syn på fremtiden.

Noe verden kan trenger mer av, som han sa.

Kilde og video her under.