Foto fra opptøyene i Drammen

Gateslag og opptøyer i Drammen sentrum etter SIAN-demo

SIAN skulle nektes ytringsfriheten 

Alt fra lokalpolitikere, voldskommunister, muslimer og andre innvandringssympatisører stilte seg opp bak gjerder og stengsler. Der sto de hylende og skrålende og skulle knuse det “onde hatet” til SIAN med det “gode hatet”.

Politi og en stor mobb av venstreekstreme og islamister barket sammen med tåregass, steiner og røykbomber på Strømsø etter lørdagens SIAN-demo.

DRAMMEN: Som forventet gikk det langt fra stille og fredelig for seg under markeringen på Strømsø Torg. Det hele eskalerte til lovløse tilstander i gatene da politiet avsluttet demonstrasjonen på torget, og skulle eskortere SIAN vekk, melder DRM24.

En stor mobb på et tresifret antall ungdommer av ulik etnisk bakgrunn forsøkte å blokkere kortesjen fra å forlate området på Strømsø, og sperret gate med trepaller, gjerder, søppelkasser og knuste gjenstander.

Det hele utviklet seg til rene stillingskrigen i Tollbugata mellom Blichs gate og Langes gate, hvor politiet måtte sperre av begge ender og barrikadere veien med pansrede kjøretøy.

Angrep politiet

Mobben angrep både opprørspolitiet og politiets kjøretøy med kniver, stein, rør og andre gjenstander å slå med. Politiets biler ble knust, dekk ble skjært opp og fyrverkeri skutt mot politiet.

En stund hersket det rene krigssonen med et tett røyklag av tåregass og røykbomber som politiet tok i bruk for å holde mobben på avstand.

Ved en byggeplass i Blichs gate forsøkte dessuten mobben å fysisk sperre av gaten med bygningsgjerder for å hindre politiet.

Etter en snau time på stedet valgte politiets styrker løsningen med å trekke seg raskt tilbake i Tollbugata retning Rundtom. Dermed løste og mobben med venstreekstreme og islamister seg opp, og fra 15.30-tiden er det etter hva DRM24 erfarer nokså rolig på Strømsø.

Politiet er imidlertid fortsatt tilstedeværende både i lufta og spredd rundt i gatene med enkelte biler.

Se hele video her.