SIAN varsler markering og koranbrenning på Strømsø Torg 10 april

Arkiv foto. Bilde fra demonstrasjon mot SIAN og viser. Venstreekstrem demonstrant i full vigør med islamister

Det ligger an til amper stemning, massivt politioppbud og trolig forsøk på brenning av koranen i Drammen 10. april

DRAMMEN: Onsdag fikk SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge), godkjenning av kommunen for sitt avsøkte politiske arrangement på Strømsø Torg lørdag 10. april. 

Den islamkritiske organisasjonen, som forøvrig anser seg selv som menneskerettighetsaktivister, er kjent for å tiltrekke seg mange uromomenter og dermed medføre mye rabalder i bybildet under sine markeringer som følge av provokasjoner mot islam.

SIAN har gjennomført tilsvarende opplegg i Drammen tidligere, hvilket har medført politiske mot-markeringer, som forøvrig har gått nokså vilt for seg. Men i Oslo har det imidlertid hersket totalt kaos og anarki i gatene i forbindelse med en markering på Furuset og ved Stortinget i fjor.

Organisasjonen har også fått massiv oppmerksomhet i pressen da både SIAN-leder Lars Thorsen og nestleder Anna Bråten har blitt fysisk angrepet av muslimske motdemonstranter

Tok tre måneder å få svar

Kommunestyret i Drammen har tidligere vedtatt å flytte slike arrangementer til Holmennokken i et forsøk på å unngå brysomme elementer i bybildet, men dette vedtaket ble i sin tur opphevet av Fylkesmannen etter lovlighetskontroll.

– Det er dermed ingen hindre for gjennomføring av arrangement som omsøkt. Vi har hatt to telefonsamtaler med representant for kommunen angående smittevern. Ergo er det ingen innsigelser mot selve arrangementet eller lokaliseringen, uttaler SIAN-leder Lars Thorsen til DRM24.

Ifølge SIAN tok det tre måneder å få svar på sin søknad fra Drammen kommune, sendt 10. januar. 

– Til sammenligning responderer Stortingets administrasjon nesten alltid innen ett døgn. Vi har bred erfaring med massive lovbrudd fra politi, kommuneadministrasjon og kommunepolitikere i Drammen, sier Thorsen.

Organisasjonen opplyser videre at de ville gjennomført arrangementet uansett – med eller uten tillatelse.

– Drammenspolitiet har hatt en årelang kriminell atferd. Det må de nå slutte med, etter Fylkesmannens nedsabling, er meldingen fra SIAN.

Varsler koranbrenning

Ifølge SIAN har de nå «innført en ny rutine der blant annet lovbrudd fra politiet før eller under våre stands vil resultere i koranbrenning». Så sent som denne uka ble det brent ned en koran utenfor politihuset på Grønland i Oslo – som protest mot at voldshendelsen mot Anna Bråten under SIAN-demonstrasjonen foran Stortinget i fjor, er henlagt av politiet.

– Vi ser ikke på koranbrenning som noen primæroppgave, men vi utsettes for et så høyt antall lovbrudd fra polititjenestemenn, at den eneste måten vi kan tvinge dem til å forholde seg til lovverket, er ved å tydelig kringkaste til muslimene at koranen brenner fordi politiet har provosert frem handlingen, sier Lars Thorsen.

– Jeg har ervervet et stort antall koraner før 2021 sesongen, men jeg regner med at muslimenes interesseorganisasjoner tar en alvorsprat med sin underordnede fru Politidirektøren slik at roen kan senke seg over våre arrangementer, uttaler SIAN-lederen.

Kilde – DRM24.