Vidar Kleppe: “Hodeløst” at 19.500 utlendinger i 2020 fikk innvilget norsk statsborgerskap

Arkivfoto

Av Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant og nå nestleder i Demokratene.

Det er uansvarlig og “hodeløst” at 19.500 utlendinger i 2020 fikk innvilget norsk statsborgerskap.

Dette er dessverre er en økning på 6.300 fra 2019. Denne politikken må stoppes. Ikke uventet er det personer fra Afrika som topper listen. Hele en av tre som fikk innvilget norsk statsborgerskap er fra Afrika.

Demokratene mener bestemt at som utlending, kan man ikke automatisk forvente at få innvilget et norsk statsborgerskap og familiegjenforening, når man ber om det. Norge kan ikke lengre være en “gavebord” som alt for lett gir utlendinger rettigheter gjennom norsk statsborgerskap og dermed rettigheter – eller som folk med rette sier det på folkemunne: Gullkort i folketrygden.

I dag får faktisk flyktninger 40-års opptjening i folketrygden fra første dag av storting og regjering. Dette er noe etnisk norske kvinnelige slitere kan drømme om — og her er hele 9 av 10 kvinner de med lavest trygd. Erna Solberg, husk at: Norge har i dag over 900-tusen alderspensjonister som fortjener langt bedre trygdeytelser enn utenlandske personer som har fått innvilget flyktning-status i Norge.

Derfor hjelper det heller ikke at partiene på stortinget i 2020, delte ut hele 19.500 norske statsborgerskap — med rett til familiegjenforening på billigsalg. Tenk nøye etter følgende: Bare på ett år er dette faktisk like mange innbygger som bor i byene som: Lillehammer, Kristiansund, Mo i Rana, Elverum, Hønefoss og Alta.

Dette er “rett og slett” en hodeløs politikk som må ta slutt. Nok er nok – og Demokratene vil på stortinget til høsten for å rydde opp!

Kilde – 19.500 ble norske statsborgere Demokratene