Venstreekstremister ville fjerne statuer i London – Men tusenvis av patriotiske briter forsvarte statuene

Patrioter ville beskytte historiske monumenter

Den venstreekstreme demonstrasjonen mot rasisme ble avlyst. Men mange hundre motdemonstranter deriblant nasjonalister, fotballfans og andre briter som betegner seg selv som patrioter tok til gatene i London lørdag.

Mange av de som møtte opp kaller seg for patrioter, fordi de vil beskytte historiske monumenter som flere antirasistiske aktivister har gått løs på.

Lørdag var mange av dem ved statuen av Storbritannias tidligere statsminister Winston Churchill, som er pakket inn i en grå boks for å beskyttes mot aktivister.

Demonstrantene sang blant annet nasjonalsangen «God save the queen».

Grupper av patrioter og nasjonalister flyttet seg seinere til Trafalgar Square, der det ble holdt appell mot den venstreorienterte terroren som i disse dager brer om seg.

I London samlet også demonstrantene seg idag også ved Whitehall, får og vise sin forakt mot at landets historiske statuer angripes og rives.

filmer kan man blant annet høre deltagerne rope “Hvor faen var politiet forrige uke?”. Det var også plakater med teksten “All lives matter”. Andre filmer viser en hissig stemning mellom politi og nasjonalister.

Politiet i byen så seg nødt til å avsette separate soner for gruppene og beordret stans i alle demonstrasjoner innen klokka 17 lokal tid.

Det skulle avholdes store demonstrasjoner mot rasisme, men etter varsler fra flere nasjonalvennlige grupper, valgte hovedorganisatoren å avlyse demonstrasjonen.