10.000 fremmedkulturelle tok til gatene i Stockholm mot Tyrkias militæroperasjon i Syria

I følge flere vitner hadde mer enn 10.000 mennesker samlet seg i Stockholm på lørdag for å demonstrere mot Tyrkias inntreden i Nord-Syria. På filmklipp og bilder publisert i sosiale medier ser det ut som om det hovedsaklig var innvandrere som demonstrerte.

Demonstrantene marsjerte deretter til Mynttorget i Gamlebyen, der et hav av viftende kurdiske flagg ble dannet utenfor Riksdagen.

“Over 10.000 mennesker demonstrerer i Stockholm mot Erdogans invasjon,”  skriver  advokat Evin Cetin, som publiserte en film fra hendelsen, på Twitter.


Både i Oslo og Bergen var det også demonstrasjoner mot Tyrkias militæroperasjon i Syria lørdag.

Både i Oslo og Bergen demonstreres det mot Tyrkias militæroperasjon i Syria lørdag. I Bergen ble det amper stemning og slagsmål med 20–30 involverte.

Like før klokken 16 lørdag rykket flere politibiler ut til en demonstrasjon på Torgallmenningen i Bergen. Demonstrasjonen var mot Tyrkias militæroperasjon i Syria.

«Tyrkere ut av Syria»

Operasjonsleder Tatjana Knappen har fått opplyst at det har vært en klinsj mellom syrere og tyrkere, og at folk har demonstrert med skilt hvor det blant annet står «Tyrkere ut av Syria».

Demonstrasjonen i Bergen foregikk på Torgallmenningen. Det var amper stemning, og flere politipatruljer ble sendt til stedet, opplyste Vest politidistrikt i 16-tiden lørdag.

– Det har vært slagsmål mellom noen ungdommer og voksne demonstranter. Politi og vektere måtte skille partene fysisk, forteller operasjonsleder Tatjana Knappen til NRK.

Det var ikke meldt fra om demonstrasjonen på forhånd og dermed var den ulovlig, melder politiet. Det skal ha vært flere hundre mennesker til stede på demonstrasjonen.

Stor demonstrasjon i Oslo

I hovedstaden gikk det roligere for seg, men svært mange demonstranter hadde møtt opp for å protestere.

Ifølge arrangøren var det 3.600 personer til stede. De gikk i tog fra Oslo S til Utenriksdepartementet. Der ble det holdt flere appeller.

«Fordøm massakren mot kurdere i Tyrkia» og «Stopp Tyrkias krig mot kurderne» var blant oppfordringene på demonstrantenes plakater.

Importerer man Afrika og midtøsten til Norge, så får vi også importert deres egne konflikter hit. De som elsker multikultur og innvandring vil tydeligvis ha det sånn i Norge.

Kilde- https://www.nrk.no/hordaland/demonstrasjoner-mot-tyrkias-offensiv-i-syria-i-flere-norske-byer-1.14740164