Advokat politianmelder Jimmie Åkesson (SD) for å ha delt ut flyveblader til migranter

Foto: Facebook/Sverigedemokraterna

TYRKIA. Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson er blitt politianmeldt fordi han har delt ut flyveblader til migranter hvor de blir informert om at “Sverige er fullt”.

I følge advokaten Behrang Eslami som har anmeldt Åkesson, kan dette være hets mot etniske grupper, eller ”hets mot folkgrupp” som han sier.

Sverigedemokratenes leder, Jimmie Åkesson, var på plass ved den tyrkiske grensebyen Edirne, for å se hvordan migrasjonen og invasjonen til Europa nå utfolder seg i praksis. Han delte også ut flyveblader med beskjed om ikke å komme til Sverige. Sverige er fullt, står det på flyvebladene.

Flyvebladene har SD signert med “Det svenske folket og Sverigedemokraterna”, dette fikk den fremmedkulturelle advokaten Behrang Eslami til å ringe politiet og anmelde Åkesson.

– Dette handler om en falsk attest, jeg er en del av det svenske folket jeg også, men jeg står ikke bak det som står på brosjyrene sier advokaten, som selv er innvandrer i Sverige.

Politiet vil nå etterforske saken.

– Jeg mener at det er en menneskerett å søke asyl i Europa eller i Sverige sier advokat Behrang Eslami, til avisen Aftonbladet.

Også i 2015 var Sverigedemokraterna på plass ved EUs ytre grenser for å dele ut brosjyrer til migranter. På SD sin Facebook-side vises det nå flere bilder av Jimmie Åkesson på nettstedet, inkludert teksten: “Steng grensen!”.

Kilde- Nu polisanmäler advokaten Behrang Eslami SD-ledaren för osant intygande. Aftonbladet