Den innvandringskåte Høyre-nestoren Svein Ludvigsen, har fått slettet sin St. Olavs Orden

Svein Ludvigsen

Ludvigsen var tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge enslige asylsøkere ved å gi inntrykk av at han kunne gi og frata dem statsborgerskap.

Han er kjent skyldig på alle punkter. Han er også dømt til å betale til sammen 743.000 kroner i oppreisning- og menerstatning til de fornærmede asylantene.

Svein Ludvigsen som er en innbitt tilhenger av fremmedkulturell innvandring til Norge har tidligere uttalt at asylsøkere og ikke-etniske nordmenn beriker norsk kultur og at vi får mer mangfold pga innvandringen.

Ludvigsen har gjennom sitt “brennende” engasjement for masseinnvandring til Norge også vært en ivrig samfunnsdebattant i forskjellige nettaviser og forum. Ludvigsens “saftige” leserinnlegg er ensrettet positive til innvandringen, der formaningene og oppfordringene går ut på at nordmenn må “åpne sine hjerter” til fremmedkulturell innvandring til Norge.

I et innlegg i avisa Nordlys i anledning 17. mai for 2 år siden skrev Ludvigsen:

“Jeg savner et bredere engasjement fra folk flest i hverdagens omgang med mennesker som har forlatt familie, krig, forfølgelse og søkt trygghet langt hjemmefra.”

Tildelt St. Olavs Orden i 2005

Den 22. november for 14 år siden ble den nå tiltalte Svein Ludvigsen sammen med blant andre Erna Solberg høytidelig utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden av Kong Harald.

«For utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten» ble Ludvigsen belønnet sammen med de daværende statsrådskollegene fra Høyre, Erna Solberg, Ansgar Gabrielsen og Kristin Krohn Devold.

Men i statuttene til tildelingen heter det at en tildeling kan slettes «på grunn av uverdige forhold.»

Det er dette som nå har skjedd etter at dommen mot Ludvigsen ble rettskraftig. Den mangeårige topp-politikeren trakk nemlig nylig sin anke til lagmannsretten, etter at han sist sommer ble dømt til fem års fengsel i Nord-Troms tingrett.

Slottet har slettet St. Olavs Orden for Svein Ludvigsen

– Nå er tildelingen slettet, bekrefter Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottets kommunikasjonsavdeling overfor VG.

Han sier han ikke kommer til å kommentere saken ytterligere. Det er svært sjelden at kongelige utnevnelser blir slettet, og Slottet har tidligere selv sagt at første gang var i 2012.

Ludvigsens forsvarer Kai Vaag sier til VG at Ludvigsen returnerte ordenen via fylkesmannen i Troms høsten 2019.

– Vi har ikke andre kommentarer til dette utover å vise til pressemeldingen av 21.01.20, skriver Vaag i en e-post til VG.

Smellen for Svein Ludvigsen er også, at store deler av anken hans allerede er avvist. Hålogaland lagmannsrett avviste nemlig store deler av anken tidligere i 2019.

Kilde – VG