Fremmedkulturell lokalpolitiker for Sosialdemokratene i Sverige – avslørt som menneskesmugler

Foran et skjult kamera tilbød den sosialdemokratiske politikeren Rashad Alasaad (27) å smugle et fire år gammelt barn til Sverige.

Under samtalen skrøt han av hvor enkelt det er å smugle barn. Nå har den fremmedkulturelle politikeren kunngjort at han forlater oppdragene sine – men indikerte ingen grunn. – Dette var noe som ble avslørt av Expressen. Vi ser på det veldig, veldig seriøst, sier Lovisa Alm, første ombudsmann for sosialdemokratene i Kronoberg.

Samtidig innrømmer den fremmedkulturelle lokalpolitikeren at han er en menneskesmugler som ifølge sin egen uttalelse har smuglet mange migranter til Sverige.

Samhällsnytt kan også avsløre at mannen i vår ble mistenkt for å ha mottatt bestikkelser som administrator ved Arbeidsformidlingstjenesten da en kvittering med en høy betaling av 50% av bidragene sirkulerte i sosiale medier.

Ifølge Expressen hadde den sosialdemokratiske politikeren, som fikk oppholdstillatelse i Sverige så sent som i 2014, en fast takst for smugling av migranter fra Hellas til Sverige: det kostet drøyt 20.000 svenske kroner å overføre et barn og drøyt 30.000 for en voksen. Alasaad kunngjorde sine tjenester i en gruppe på Facebook, som var rettet mot arabiske migranter som ønsker å reise til velstående land i Vest-Europa.

For å minimere risikoen for å bli oppdaget, brukte han gyldige pass med svensk oppholdstillatelse som han lånte av sine landsmenn. I en samtale med Expressens utsendte reporter, sa Alasaad at han jobbet ved flere offentlige etater og at han “kan staten inn og ut”.

Ekspressen kunne også bekrefte at Alasaad hadde jobbet som administrator hos arbeidsformidlingen i flere år.

Ingen ære

Han skryter av sin stilling i Sverige og at han fikk hele familien her ved å smugle dem inn. Ifølge Rashad Alsaad har det i det siste blitt litt vanskeligere å smugle inn mennesker.

Før kunne du bare kaste det syriske passet, og si at du var syrer og erklære at du ikke kjente noen i Sverige, og at du var for opposisjonen. Nå er det annerledes, sier han. Vurderingen er individuell og den nye policyen basert på hvilket område du kommer fra, sier han.

Det er ingen ære i Rashad Alsaads handlinger. Han er en utsuger. En som har benyttet seg av Sverige, jobbene deres og skattebetalernes penger til egen vinning.

Kilde- “Människosmugglaren från S misstänks ha fått muta under sin tid på Arbetsförmedlingen” (Samhällsnytt)