Frp velger å gjøre familiegjenforening billigere: Innvandringen til Norge vil øke

I statsbudsjettet som ble lagt frem i går nedjusterer regjeringen avgiften for familiegjenforening for personer med fluktbakgrunn med 25 prosent, fra 10.800 kroner til rundt 7.800 kroner.

Det vil si at en familie på fire, hvorav tre av medlemmene hentes til Norge gjennom ordningen, sparer over 10.000 kroner.

I et intervju med Nettavisen mandag forsvarer Siv Jensen justeringen.

– Hvorfor gjør regjeringen det billigere å gjennomføre familiegjenforening?

– Gebyrene på innvandringsfeltet er justert, noen går opp og noen går ned. Og det er i tråd med den enigheten som ligger i Granavolden-plattformen. Vi skulle gjøre det noe rimeligere for noen og så har vi økt gebyrene på andre områder.

Regjeringen foreslår å øke gebyrene for søknad om arbeid, au pair og permanent opphold. Netto økes gebyrene i utlendingssaker med 34 millioner kroner.

– Men familiegjenforening står jo for det meste av innvandringen til Norge. Hvorfor gjør regjeringen akkurat dette billigere?

– Man må gå inn og se på nyansene i dette. Jeg mener at den avveiningen vi har gjort i gebyr-endringene er helt rimelig i tråd med de innvandringsregulerende hensynene som vi har.

Regjeringen går også inn for å ta imot 3.000 kvoteflyktninger i 2020, det samme som i år. Det er omtrent det samme som under flyktningkrisen i 2015, da Norge tok imot 3120 kvoteflyktninger.

Det er også betydelig flere enn det siste året de rødgrønne satt i regjering, da det ble foreslått at Norge skulle ta imot 1120 kvoteflyktninger, skriver Nettavisen.

I avtalen med de andre regjeringspartiene er vi enige om å prioritere mottak av 3000 kvoteflyktninger

I en epost til Nettavisen utdyper finansministeren i dag:

– Denne regjeringen fører en stram, men rettferdig innvandring og asylpolitikk. I avtalen med de andre regjeringspartiene er vi enige om å prioritere mottak av 3000 kvoteflyktninger. Vi viderefører kvoten fra i fjor, sier Siv Jensen.

Kilde: Frp gjør familieinnvandring billigere: Slik svarer Siv Jensen (Nettavisen.no)