Gjesteinnlegg: Oljefondet og våre politikere ødelegger den norske krona og din kjøpekraft

Fra Erna Solberg tok over som statsminister har det blitt ført ut av landet mellom 200 og 300 milliarder kroner hver eneste år.

Før Erna Solberg kom til makta hadde vi i Norge 2. plass i verden over folk med sterk kjøpekraft, nå er vi nede på 18. plass og med oljefondet og stortingets vilje til å frakte penger ut av landet er vi nok nede på 30. plass før Erna blir sparket ut av statsminister stolen.

Da Erna bla innsatt som statsminister 16. Oktober 2013 stod  USD i  5,98,  Euroen stod i 8,11 , Pundet i 9,60 , DKR i 108,50 , JPY i 6,07  og Sveitserfranc i 656,50.

I snitt er disse valutaene nå 42% dyrere og aller verst er det mot dollaren, selv om alle sier Trump er en idiot som ødelegger sitt land. 

Det må jo i så tilfelle bety at de som nå styrer AS Norge er enda dummere enn Trump.

USD-NOK siden 2013 til idag. Dollaren blir bare dyrere og dyrere for nordmenn.

Vi har jo denne glupe sjefanalytikeren i DNB som kunne fortelle at alle Nordmenn var kommet så godt ut, vi hadde nemlig fått et lønnstillegg på hele 3,7% for 2019. Hva hjelper det når vår totale kjøpekraft er svekket med 15% på et år.

Det fantastiske er at alle som styrer dette landet er omgitt og omgås med de som er rangert som de aller beste økonomene her i landet.

Men ingen av disse glupingene forstår altså at hver gang AS Norge sender 200 – 300 milliarder ut av Norge så svekkes vår valuta og vår kjøpekraft.

For å rette på galskapen innen valuta  så er det ikke slik at oljefondet hadde behøvd å sette alle pengene inn i Norge, men 1/5 til 1/4 hadde vært nok til at den Norske krona hadde holdt seg stabil.

Men dette evner altså ingen av de som styrer å se, ei heller økonomene som er rådgivere.

Taperne av denne idiotpolitikken er Ola og Kari Nordmann som har tapt kjøpekraft i størrelse 40% siden Erna Solberg ble statsminister 

Øystein Spetalen sier at med Erna som statsminister kommer Euroen til å koste 15 kr. Det ser ut til å stemme.

Euro-NOK. Vi taper også i forhold til Euroen.

Har så Norge noen bedre alternativ som kan redde vår økonomi og vår valuta? Nei dessverre, det har vi ikke. Med Støre og hans samarbeidspartnere vil Euroen bli enda dyrere.

Jeg har regnet ut at vi da vil kunne få en Euro på mellom 18 og 20 kr.

Dersom Trump vinner valget i USA så vil Amerikanerne sin kjøpekraft fortsette oppover og gi amerikanerne verdens sterkeste kjøpekraft.

Fra Trump inntok president stolen i USA har den jevne USA borger klatret fra 20. plass til nå 3. plassen på verdens rangeringen over innbyggere med sterk kjøpekraft. Tror dere vi får høre om det hos Faktisk.no eller NRK ?

Gjesteinnlegg skrevet av:
Steinar Johansen