Grov gruppevoldtekt på svensk festival: Politiet utreder dieseltyveri istedenfor voldtekt

En svensk kvinne hevder hun har blitt voldtatt av ti mørkhudede menn på en svensk byfestival, og hun har anmeldt saken til politiet. Men politiet sier de ikke har tid til å kikke på saken akkurat nå.

Det handler om en anmeldelse om en gruppevoldtekt på byfestivalen ved navn “Piteå danser og ler” i den nordlige delen av Sverige som har vekket oppsikt.

Sakens grove karakter er i seg selv alvorlig, men nå har politiets reaksjon i saken også vekket harme og undring. Det skriver Aftonbladet.

Fredag ​​26. juli meldte en 20 år gammel kvinne at hun i forbindelse med festivalen hadde blitt dratt inn i en garasje og voldtatt av opptil 10 menn som snakket både svensk og engelsk. De har også blitt beskrevet som mørkhudede. Polisen om våldtäktsmännen i Piteå: ”mörkhåriga och mörkhyade”

Politiet har senere mottatt rundt åtte til ti tips fra innbyggere i området, men de har ikke sett nærmere på det. Det bekrefter etterforskningssjef Aron Backman. – Det er klart at vi gjerne vil starte med det samme, men dessverre ordner det seg ikke om sommeren. Det er som det er. Vi kan ikke trylle, sier han til Aftonbladet.

Andre saker haster, unnskylder politiet seg med.

Deretter har den svenske avisen satt seg ned for å undersøke hva politiet i byen egentlig er i sving med.

I byen er fire blitt arrestert og fengslet for å ha stjålet diesel fra en arbeidsmaskin, mens en er blitt arrestert for innbrudd. – Tre etterforskere jobber med disse sakene. Vi blir tvunget til å prioritere, og siden de allerede er arrestert, har vi ikke all tiden i verden, sier Aron Backman.

Ifølge politiet er årsaken til politiets nøling personalmangel, og etterforskningssjefens håp er at de snart kan begynne å granske voldtekten, slik at det ikke skal gå utover etterforskningen .

Den 20 år gamle kvinnen har fortalt politiet at hun var omringet av rundt ti mørkhudede menn på et gatehjørne i Piteå. Ifølge politiet ble hun angivelig voldtatt før hun greide å sparke seg fri og fikk flyktet fra åstedet.