Islam-vennlige Drammens Tidende, vil at Frp skal «reagere sterkere» overfor Ole Hovengen

Det er Hege Breen Bakken, politisk redaktør i Drammens Tidende, som nå er ute etter “skalpen” på den suspenderte nestlederen Ole Hovengen.

Ole Hovengen har vært politisk nestleder i Drammen Frp siden 2011, og var blant de 28 fra Frp som NRK skrev  hadde vært aktive på Facebook-gruppen til Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Hege Breen Bakken antyder i sitt meningsinnlegg i avisen DT i dag, at det er langt ifra “strengt nok”. Da viser hun til at fylkeslaget i Frp “bare” fjernet Hovengen fra alle politiske verv i fylket, og at han er suspendert de neste seks månedene. Noe som igjen betyr at han ikke kan stille til gjenvalg i fylkeslaget i mars 2020. Nei dette er visst ikke godt nok – Ole Hovengen må få gjennomgå mye mer ifølge Hege Breen Bakken.

Hovengen har over lengre tid vært en person som islam-vennlige medier har vært ute etter å ta.

NRK iscenesatte sin egen handlingsplan mot islam-kritikk der de hengte ut navngitte lokale Frp-politikere rett før kommunevalget fordi de hadde kritisert en religion. Og årsaken til suspensjonen er at Hovengen, sammen med 28 andre Frp-ere, har vært aktive på Facebook-gruppen til Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN).

Etter NRKs offentliggjøring reagerte Frp-leder Siv Jensen kjapt. Hun forlangte oppvask i Frp, slik at Frp’ere med tilknytning til SIAN i verste fall skulle ekskluderes eller «ryddes ut» av partiet.

Frps lokalpolitikere i Drammen opptrer påfallende unnvikende etter at Viken Frp besluttet å suspendere Ole Hovengen fra sine verv i fylkeslaget.

Hege Breen Bakken fortsetter i sin tirade mot Hovengen og sier. – Likevel løfter ikke lokallaget i Drammen en finger. Selv om Hovengen er kontroversiell også lokalt, og mange har reagert på hans uttalelser på SIAN-gruppen, så kommer det ingen reaksjon, verken av streng eller mild art. Han sitter dermed trygt i vervet som politisk nestleder i Drammen Frp og som nyvalgt nestleder kommunens kontrollutvalg.

Det er nemlig andre gang at Hovengen blir en sak på fylkeslederens bord i forbindelse med sin aktivitet på SIANs Facebook-sider. I sommer stormet det rundt han igjen da han sammenlignet somaliske Marian Husseins hijab med «SS-uniform».

Media henger seg på Siv Jensen utspill om SIAN og vil ha “blod”

Frp har samtidig også håndtert en sak mot FrP’er Asle Hoel Knai fra Hurdal. Den viste seg imidlertid enklere å løse, fordi Knai la seg flat og meldte seg ut av SIAN-gruppen med en gang, ifølge DT.

Partiets gruppeleder Ulf Erik Knudsen har vært uvanlig ordknapp etter at saken om Ole Hovengen ble blåst opp i media. Knudsen og mangeårig lokal- og fylkespolitiker Lavrans Kierulf viser til lokallagsleder Jon Helgheim, som er partiets innvandringspolitiske talsmann på Stortinget. Han svarer kort at lokallaget ikke har noen sak å behandle. At det er en «ikke-sak». På spørsmål om ikke lokallaget burde tatt affære da aktiviteten til Hovengen ble kjent via NRK, noe som var grunnlaget for at fylket reagerte, svarer Helgheim til Drammens Tidende at partiet «ikke har for vane å opprette saker mot folk fordi mediene ber om det»

Kilde: Les hele innlegget til DT redaktøren her – “Drammen Frp burde reagert overfor Hovengen”