Kinesere fortsetter å spise hunder – 21. juni startet den årlige hundekjøtt-festivalen i Yulin

Hundekjøtt-festivalen i Yulin er en stor årlig begivenhet. Bilde er fra en tidligere festival. Foto: Becky Davis (AFP)

Bilder fra hundekjøtt-festivalen i Yulin viser at de fortsetter å spise hunder i Kina, tross nye regler.

Selv om katter og hunder ikke lenger er klassifisert som husdyr, men kjæledyr, fortsetter kinesere å spise dem.

21. juni hvert år starter hundekjøtt-festivalen i Yulin og den strekker seg over ti dager og tusentalls hunder slaktes.

Aktivister lykkes med å redde 68 hunder

Hvert år utføres redningsaksjoner der hunder som skal slaktes bringes i sikkerhet – og dette var også tilfelle i år, melder South China Morning Post

Så langt har 68 hunder, flere av dem stjålet og skadet, klart å bli reddet på vei til festivalen, men da helt uten hjelp fra offisielle myndigheter. Hundene er nå tatt hånd om, og ved behov tatt hånd om av veterinærer.

68 hunder ble reddet utenfor Yulin, Kina i forrige uke. De var angivelig på vei til å bli slaktet til den årlige hundekjøttfestivalen. Foto: AFP

Frykt for smitte

I fjor offentliggjorde kinesiske landbruksmyndigheter en ny liste over hva slags dyr som kan bli ansett som husdyr. På listen er blant annet griser, storfe, geiter, hester, kaniner og fjærkre, men ikke hunder og katter.

For første gang ble disse to dyregruppene tatt av listen. Årsaken er både dyrenes velferd og frykt for smitteoverføring fra dyr til mennesker.

Dyrevern-organisasjoner håper at den nye klassifiseringen av hunder og katter skal gjøre slutt på handel med kjøtt og pels fra hunder og katter, men det vil trolig ikke gjøre slutt på spising av disse dyrene.

Se video fra markedet litt lenger nede:

Kilde – South China Morning Post