Norge gir 100 millioner kroner til Niger for at landbruket skal tilpasse seg klimaendringer

Arkiv foto. Dag-Inge Ulstein i Mali, her sammen med Malis landbruksminister Moulaya Ahmed Boubacar (i hvitt), besøkte et norskstøttet prosjekt. Foto: Ane Haavardsdatter Lunde / Utenriksdepartementet

Norske myndigheter undertegner en avtale på 100 millioner kroner som skal gå til at landbruket i Niger bedre skal kunne sikre nok næringsrik mat og tilpasse seg klimautfordringene, melder Regjeringen.no.

Pengene går til et samarbeidsprosjekt mellom Care Norge, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU) og Inran (l’Institut National de la Recherche Agronomique du Niger).

– Med denne avtalen styrker vi matsikkerheten i et av Afrikas mest sårbare land. Niger er ett av våre partnerland i Sahel-regionen, preget av konflikt, fattigdom, kraftig befolkningsvekst, klimaendringer. Å dreie landbruket i retning av større klimarobusthet er særlig viktig. Jeg veldig glad for at vi nå kan støtte videreføringen av Care sitt gode prosjekt i Niger, og det er spesielt gledelig at norske forskningsmiljøer på Ås kan bidra med sin ekspertise, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Bevilgningen kunngjøres i forbindelse med at regjeringen lanserer sin nye strategi for Sahel – landene sør for Sahara som Niger er en del av.

Prosjektet som Care Norge nå kan videreføre, skal bidra til at 280.000 mennesker med lav motstandskraft mot klimaendringer, er sikret bedre og sunnere mat. I tillegg er det et tiltak for jobbskaping. Prosjektet går over fem år og har et budsjett på totalt 100 millioner kroner, ifølge regjeringen.