Krigsveteranen Ragnar Ulstein er død – mente Norges frihet er truet av innvandring

Krigsveteranen, historikeren og forfatteren Ragnar Ulstein er død. Det bekrefter sønnen Anders Ulstein overfor Sunnmørsposten tirsdag. Ulstein døde i 9-tida tirsdag morgen. Han ble 99 år.

Ragnar Ulstein ble født 19. april 1920 i Ulstein, og var en fremtredende motstandsmann under andre verdenskrig.

Ulstein var løytnant i den britiske militæravdelingen Kompani Linge, som besto av norske frivillige som skulle delta i britisk ledede operasjoner i Norge under krigen, samt organisere, instruere og lede den norske motstandsbevegelsen.

 – Men vi vant ikke freden, vi fikk den, sier motstandsmannen.

Hvilket syn hadde krigsveteranen på Norge idag? 

Friheten er igjen truet. Av hva? Det henger sammen med innvandringen.

Ragnar Ulstein begynte på sine eldre dager å skrive for det innvandrings- og islamkritiske nettstedet Document.no.

I et intervju med avisen Vårt Land i 2015, refereres det til en av Ulsteins artikler på document.no:

– Den friheten vi opplevde 8. mai er mer uinnskrenket og åpen enn den vi har nå. Nå må vi faktisk ta hensyn, og vår frihet er kommet under press som vi ikke drømte om. Vi hører plutselig snakk om at det er fare for radikalisering av ungdommer i innvandringsgrupper, og det betyr ikke radikalisering i form av mer frihet, men tvert om, mindre. Det er opprør mot vår frihetsverdier.

– Mener du at vår frihet er truet av innvandring?

– Ja, den er under konstant trussel. Jeg er ikke så trygg på friheten vår i dag som jeg var i 1945. Spørsmålet er om vi klarer å hevde frihetsidealet vårt på en slik måte at det fenger der det nå ikke fenger.

Ulstein føyer seg inn i rekken av noen få krigsveteraner som turte å lufte sin bekymring om innvandringen offentlig. De fleste har valgt tausheten om temaet.

Et samlet hylekor innen media og akademia i Norge drev nemlig i flere tiår en hatkampanje mot noen av våre motstandsmenn fra den andre verdenskrigen. Dette gjelder ikke minst Jan Høeg og den avdøde Erik Gjems-Onstad, som delte mye av Ragnar Ulsteins syn på innvandringen og det nye multikulturelle Norge.

Gjems Onstad døde i 2011, mens den gjenlevende Jan Høeg blir fortsatt utsatt for karakterdrap og hets fordi han er villig til å si sannheten om den fremmedkulturelle innvandringen og den pågående utskiftingen av etniske nordmenn.

Dette er et resultat av det såkalte multikulturelle eksperimentet som elitene bevisst påtvinger det norske folk, og som på sikt vil gjøre oss nordmenn til en minoritet i vårt eget fedreland.

Kilder: