Lærere og skoleledelse tvinger svenske skoleelever til å klimastreike mot deres egen vilje

De elever som av diverse grunner ikke vil klimastreike, blir av lærere og skoleledelse likevel tvunget til å klimastreike mot egen vilje.

Ikke alle barn eller ungdommer har latt seg hjernevaske av de radikale miljøaktivistene eller ekstremismen til radikale lærere i skoleverket.

På Västangårds skole i Umeå planlegger skoleledelse og lærere å streike for klimaet i løpet av fredag.

Skolen vil samles for en felles manifestasjon ved lunsjtider i dag, og foresatte vil også bli invitert til å delta. Manifestasjonen vil finne sted i undervisningstiden. Foreldre er blitt informert om klimastreiken via mail.

Joline Göttfert, politisk sekretær for Moderatene i Umeå, ringte opp rektor på skolen, for å få bekreftet at dette var tilfelle.

– Informasjonen ble bekreftet av rektor på telefonen, som fortalte at alle elever fra førskoleklasse til klasse fem skulle delta i manifestasjonen, sier Göttfert.

I følge opplysningene til avisen Nyheter i Västerbotten er det flere elever ved Västangårds skole i Umeå som deltar i den politiske manifestasjonen under tvang.

Anders Ågren, moderat kommunestyre i Umeå, er veldig opprørt over dette.

– Det er en skandale i stor skala! Til å begynne med er det feil å streike i skoletiden. Men det som gjør dette enda alvorligere i denne saken er at lærere og skoleledelse åpenbart tvinger elever til å streike. Det er fullstendig tankeløst av de voksne. Hva blir neste trinn? Vil alle skoleelever bli tvunget til å delta på obligatoriske demonstrasjoner 1. mai i Umeå bare fordi skoleledelsen synes det er lurt, sier Ågren i en kommentar.

– Dette må få konsekvenser. Vi vil ta opp dette på et politisk nivå, sier Ågren i en avsluttende kommentar, til avisen.

Kilde: “Skolelever tvingas klimatstrejka mot sin vilja i Umeå” (Nyheter i Västerbotten)