Politiker for Centerpartiet i Sverige vil avskaffe kristne helligdager: ”Dagens Sverige er et multikulturelt land”

Ettersom Sverige i dag, på mange måter er et flerkulturelt og et sekulært land, mener Nils-Erik Mellström, kretsformann for Centerpartiet i Filipstad, at det er på tide å gjennomgå og modernisere hvordan arbeidsuka er organisert for å passe alle uansett religion eller kulturarv.

Denne centerpartistiska modernisering vil også innebære at de kristne høytidene og helligdagene skrotes, skriver Samhällsnytt.

I følge Mellström lever vi i en tid hvor vi forventer oss tilgjengelighet alle dager i uken og vår måte å leve på er i utakt med dagens arbeidsuke. At alles ukentlige hvile skal finne sted på lørdager og søndager “er tidløs og uøkonomisk”. Som mange av våre høytider, kommer denne tradisjonen fra vår kristne kulturarv som “nesten fullstendig har utspilt sin rolle”.

Mellströms forslag er å la alle velge selv hvilke dager de vil ha sin ukentlige hvile, noe han mener vil gi flere fordeler, inkludert større tilgjengelighet og service. Når dagens ekstrakostnader for de som jobber helg så ville blitt fjernet, ville det også “bety besparelsemuligheter for arbeidsgivere”.

Kilde- Centerpartist vill avskaffa kristna helgdagar: ”Dagens Sverige ett mångkulturellt land” (Samhällsnytt)