Migrenemedisin til 100 millioner dekkes ikke av staten – Gir milliarder til FNs globalist-elite

Regjeringen har ikke satt penger av til Aimovig, medisinen som omtales som et nytt håp til migrenepasienter. For nordmenn er medisinen svært dyr.

Helseminister Bent Høie (H) sier til VG at det ikke var rom i statsbudsjettet for medisinen fordi man da måtte kuttet eller nedprioritert noe annet, men tilføyer at han ønsker at legemiddelet blir tilgjengelig så raskt som mulig.

Legemiddelverket har beregnet at totalkostnaden på medisinen overstiger den såkalte fullmaktsgrensen på 100 millioner kroner i året. Det betyr at medisinen må godkjennes på Stortinget om den skal komme på blå resept.

På den andre siden ser vår homofile helseminister Høie seg råd til å gi gratis HIV-medisin, PrEP, til sin homsekollegaer rundt om i landet.

Legemiddelet Aimovig ble godkjent i USA i mai i fjor. Eksperter har uttalt at de tror medisinen vil gi en ny æra i migrenebehandling, men prisen har vært skyhøy. En dose Aimovig koster 5.400 kroner.

Den norske Facebook-gruppen «Aksjongruppa for Aimovig på blåresept» har flere tusen medlemmer. Gruppen har startet en underskriftskampanje for å få Aimovig på blå resept, som nå har over 5.500 signaturer.

SAMTIDIG…

Solberg-regjeringen lover bort milliarder til FNs globalist-fond og dobler støtten til Det grønne klimafondet – 800 millioner kroner per år fra 2020

Solberg-regjeringen – som nylig også har satt av syv milliarder til å hindre bølge av klimaflyktninger – har også nylig annonsert på FNs klimatoppmøte at Norge vil doble bidraget til Det grønne klimafondet fra 400 millioner til 800 millioner kroner per år fra 2020. Norske skattebetalere sine penger sitter løst i disse dager når Erna er på “verdensturné”.

Det grønne klimafondet er sentralt for at verden skal nå målene i Paris-avtalen om at temperaturen globalt ikke øker med mer enn to grader, ifølge Regjeringen. no

Solberg lovet bort nye 500 millioner kroner til globalist-fond i superstjerneshow i New York

Statsminister Erna Solberg (H) fikk dele scene med superstjerner som Pharrell Williams, Alicia Keys og Queen i New York lørdag. Årsak: Hun skulle fortelle at Norge øker bidraget til utdanning i kriseområder med en halv milliard kroner, melder NRK.

– Jeg skal opp på scenen rett før Queen skal spille.

Det sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK på telefon fra New York. Hun vil fortelle at Norge skal øke støtten til Education Cannot Wait med 500 millioner kroner frem mot 2022.

Har gitt 188 millioner så langt

Fondet, som Norge har vært initiativtager til, er ment å hjelpe barn og unge i konflikt- og kriseområder med å få utdanning. Siden fondet startet i 2016 har Norge bidratt med 188 millioner kroner.

– Det er et viktig satsingsområde for regjeringen å satse på å sørge for at barn får tilgang til utdanning, sier Solberg.

Norge har så langt bidratt med 188 millioner kroner til fondet Education Cannot Wait. Solberg-regjeringen vil bidra med 500 millioner kroner frem mot 2022.

Kilde: Dyr migrenemedisin dekkes ikke av staten (abc nyheter)