“Mr Bean” og Skottlands muslimske justisminister i full klinsj om ny lov mot “hatforbrytelser”

Rowan Atkinson og Skottlands muslimske justisminister Humza Yousaf

Rowan Atkinson, kjent for sin humoristiske karakter Mr. Bean, har sammen med andre kulturelle personligheter signert en begjæring mot en foreslått ny lov mot “hatforbrytelser” i Skottland. Det melder The Sun.

Det er Skottlands muslimske justisminister Humza Yousaf som har foreslått den nye lovgivningen mot “hatforbrytelser”.

Ifølge kritikere risikerer loven å innebære en ytterligere vidtgående begrensning i ytringsfriheten. Blant annet blir det en straffbar handling med inntil syv års fengsel for å “piske opp til hat” – uavhengig av om du gjør det bevisst eller ikke.

I et åpent brev advarer 20 kulturpersonligheter – inkludert Rowan Atkinson – om at loven kan brukes mot for eksempel kunstnere.

“Det kan til og med brukes på mennesker som er i besittelse av materiale produsert av noen andre, men der delingen av materialet kan piske opp hat,” lyder brevet.

Lovforslaget risikerer videre å “kvele ytringsfriheten og evnen til å uttrykke eller kritisere religiøs og annen tro”, heter det videre.

Retten til å kritisere for eksempel filosofiske eller religiøse ideer “må beskyttes for at et kunstnerisk og demokratisk samfunn skal blomstre”, skriver Atkinson og de andre.

Kilde – The Sun.