Multikultur uten hjerterom for norsk-etniske barneskoleelever

illustrasjonsfoto

“Vahl skole er en 1-7 skole med ca. 300 elever og 50 ansatte.Skolen er flerkulturell, og ønsker at dette skal være en ressurs i opplæringen og oppdragelsen av barna.”

Dette er Oslo-skolens egen beskrivelse av seg selv på sin nettside. Virkeligheten er langt mindre rosemalt.

“Jeg var eneste elev i klassen med etnisk norsk bakgrunn og opplevde mye mobbing på Vahl skole (wiki) i bydel Gamle Oslo”, sier en jente som var tidligere elev i et avisinnlegg i Aftenposten.

Når hun klagde til læreren etter å ha bli kalt “jævla norsking”, “hore” eller “hviting”, fikk hun ofte som svar at mobberne “hadde det vanskelig hjemme”. Lærerne stilte seg på mobbernes side fordi mobberne var fremmedkulturelle. Det var hudfarge som var avgjørende.

Dette er den nye type rasisme som daglig utøves rundt omkring på barne- og ungdomsskoler i Norge. At multikultur skal “være en ressurs i oppdragelsen av barna”, slik Vahl skole har i sin formålsparagraf, fungerer “merkelig nok” bare på papiret.

Rektor “blir trist”

Vahl skoles multikulturelle prosjekt har spilt total fallitt. Men hva sier rektor? Rektor Pål Nesse er lei seg og “blir trist når skolen ikke alltid lykkes”. Med denne formuleringen “tar han ansvar” – og blir sittende. Ikke en gang noen praktiske forbedringer for framtiden kan han love.

Nå har den eneste norsk-etniske eleven flyttet, eller riktigere sagt flyktet, slik at skolen kan fortsette å bade i sin egen selvforherligende og brunbeisende raseideologi uten flere forstyrrelser.