Norsk fiasko i skjebnekampen mot Serbia: Norge var på Ullevål med homsearmbind og politisk propaganda

Nok en gang ble det verst tenkelige utfall i en norsk skjebnekamp med landslagsherrene. Nå hagler kritikken.

Norge møtte opp på Ullevål med homsearmbind og greier, men det hjalp ikke det heller. De ble smågutter mot menn fra Serbia som kun fokuserte på fotball og som ville opprettholde en sportslig og politisk nøytral posisjon. Enn å spille med fargerike og regnbue-lignende hjerter på kapteinsbind.

Det endte til slutt 0-2 i Norges skjebnekamp mot Serbia på Ullevaal tirsdag kveld. Dermed er Serbia vinnere av Norges gruppe, mens Ståle Solbakken og hans menn rotet bort både playoffplass og andreseeding til EM-trekningen.

Alt som kunne gå galt, gikk med andre ord galt.

NRK-ekspert og tidligere landslagssjef Åge Hareide var ikke imponert over den norske innsatsen. Særlig 0-2-målet, som i stor grad drepte kampen, irriterte Hareide.

Foran 24.364 tilskuere scoret superspissene Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic målene for Serbia, som til slutt vant fortjent i en kamp som skriver seg inn i rekken av skjebnekamper med norsk nedtur som utfall.

Det er NRK som har vært i kontakt med Jovan Surbatovic, generalsekretær i det serbiske fotballforbundet, og han svarer slik på spørsmål om hvorfor de ikke ønsker å delta.

– Vi reagerte ikke positivt på henvendelsen, fordi vi kun fokuserer på fotball. Alt som kan forårsake en provokasjon av noe slag for publikum og fans, eller som kan forstås som en form av politisering, er uakseptabelt for oss. Vi vil opprettholde en sportslig og politisk nøytral posisjon, skriver Surbatovic i en uttalelse til NRK.

Les også –  Serbia kaller det «unødvendig» å bruke regnbue-bind – de mener slike saker ikke hører hjemme i fotballen