NRK kartlegger Frp-ere med SIAN tilknytning etter Siv Jensen-utspill – Partiet skal undersøke aktiviteten til Frp-ere i SIAN

Siv Jensen

Etter at Siv Jensen har gjort det klart at SIAN medlemmer ikke er velkomne i FrP, har NRK startet med personforfølgelse av FrP tillitsvalgte over hele Norge. Dette skriver Lars Thorsen i SIAN i sin kronikk, etter at han har blitt oppringt av NRK.

Ifølge Thorsen noteres nå navn på aktive deltagere på facebook-gruppen til SIAN, og sammenholdes med FrP sine lister ved kommunevalget. Personer som står på listene blir kontaktet av NRK og konfrontert med sin anvendelse av ytringsfriheten.

NRK erkjenner dog at deltagelse i debatt på facebook-gruppen til SIAN ikke er synonymt med medlemskap i SIAN: De er derfor avhengige av at det politisk engasjerte offeret sier noe dumt, for å kunne bruke vedkommendes navn til å spre møkk om FrP, og å ødelegge vedkommendes karrière i partiet, påstår Thorsen.

Thorsen tror at NRK vil publisere sin drittpakke et par dager før valgdagen.

Videre så mener Thorsen at NRKs heksejakt åpenbart har en sammenheng med Siv Jensens manglende innsikt i SIANs ideologiske plattform. Siv Jensen har gjort det klart at SIAN medlemmer ikke er velkomne i FrP. Bakgrunnen for hennes uforsonlige tilnærming til borgerrettsaktivisme i regi av SIAN er trolig Filter Nyheter’s skittkasting om førstekandidaten på Nesoddens liste. Han har fått støtte lokalt, men kniv i ryggen fra Siv, skriver Thorsen.

FrP konkluderer i sitt brev til sine medlemmer, at «SIANs formål er i strid med FrPs prinsipp om religionsfrihet».

Sentralstyremedlem og innvandringspolitisk talsperson Jon Helgheim, er også klinkende klar i sin tale om SIAN-konflikten.

– Vi skal ha stor takhøyde i Frp, men jeg mener SIAN bryter med partiets politikk, og har en metodebruk og retorikk som bygger opp under et kunstig fiendebilde mellom vanlige muslimer og den øvrige befolkningen. Samtidig er Frp sterk tilhenger av religionsfrihet, og det kommer aldri til å bli aktuelt for oss å forby islam. Jeg ser det derfor ikke som forenlig å være medlem av både SIAN og Frp, sier Helgheim til Dagsavisen.

Vi oppdaterer denne saken videre i dag 05. 09. 2019.

Frp-leder Siv Jensen ber nå fylkesledere i partiet rydde opp etter at NRK har undersøkt aktiviteten til Frp-ere i SIANs Facebook-gruppe.

Da NRK i dag bekrefter påstandene til Lars Thorsen i SIAN. NRK har i dag kommet med sin kartlegging av Frp-kandidater tilknyttet SIAN.

En gjennomgang NRK har gjort , viser at 28 av dem som har vært aktive i Stopp islamiseringen av Norges facebook-gruppe de siste fem årene, står på Frps valglister til kommunevalget. Halvparten har vært aktive i Facebook-gruppen i 2019.

Over 20 Frp-kandidater har vært aktive i Facebook-gruppen til islamfiendtlige SIAN, skriver NRK.

KILDE – https://www.nrk.no/norge/over-20-frp-kandidater-har-vaert-aktive-i-facebook-gruppen-til-islamfiendtlige-sian-1.14681839

LES HELE SAKEN HER- http://www.sian.no/artikkel/lyset-har-gatt-pa-hovedkontoret-i-fremskrittspartiet?fbclid=IwAR0nRCQAJHLxqznoUSQGdYQv-JIdPvLQ-5c97uLegVzQm4nwkjVflMHHp7k