Nye militære brev til Macron: «Det brygger opp til borgerkrig og det vet du meget godt»

Militærer står bak et åpent brev i et konservativt blad der de advarer Macron om at landet kan gå under på grunn av trusselen fra islamisme.

Det ble stor oppstandelse da pensjonerte franske generaler og soldater i april publiserte et åpent brev til president Emmanuel Macron.

Brevskriverne hevder at det brygger opp til borgerkrig i Frankrike

Franske militære står bak et åpent brev i et konservativt blad der de advarer Emmanuel Macron om at landet kan gå under på grunn av trusselen fra islamisme.

I brevet advarte militæret om at Frankrike raskt var på vei mot borgerkrig, eller en “rasekrig”, på grunn av muslimske innvandrere og venstreorienterte ideologier.

Brevforfatteren foreslår også at militæret kan ta saken i egne hender hvis politikerne ikke stopper utviklingen selv.

Generalstabssjef François Lecointre advarte da om at soldater som skrev under på brevet risikerte disiplinærreaksjoner, og regjeringen fordømte oppropet, skriver Daily Mail.

Nytt brev publisert til Macron

Men nå er det publisert nok et åpent brev i det konservative tidsskriftet Valeurs Actuelles – så langt er det usikkert hvor mange som har signert det.

Brevforfatterne, som denne gangen er anonyme, beskriver seg selv som unge soldater i aktiv tjeneste.

“Vi er det avisene har kalt ” generasjonen av ild “. Menn og kvinner, aktive soldater, fra alle hærer og alle ledd, av alle meninger; vi alle elsker landet vårt. Dette er våre eneste påstander om berømmelse. Og selv om vi ved lov ikke kan uttrykke oss selv uten å skjule ansiktene våre, er det like umulig for oss å tie ”, står det i brevet.

Brevforfatterne beskylder president Macron for å ha “gitt etter” for islamismen på fransk jord, mens landets soldater ofrer sitt blod for å kjempe mot den samme ideologien i land som Afghanistan, Mali og Den sentralafrikanske republikk.

I likhet med det forrige brevet ble franske myndigheter advart mot en forestående “borgerkrig” som truer Frankrikes eksistens.

Les også- Militære advarer Macron om borgerkrig ABC nyheter