Oljefond-Tangen beskyldes for å ha bestukket seg til jobben: – Jeg føler meg mistenkeliggjort

Nicolai Tangen sier han føler seg mistenkeliggjort etter kritikken mot hans private luksusseminar: – Det har vært mye støy. Jeg synes det er leit for oljefondet, at de skal få negativ støy for dette. Arrangementet var jo et fantastisk flott seminar som jeg hadde planlagt i mange år, hvor invitasjonene til dette arrangementet gikk ut i mai 2018 allerede – ett og et halvt år før seminaret, sier Tangen til NRK.

Jeg ble kontaktet av headhunterne i desember

Få måneder før det ble klart at Tangen blir Yngve Slyngstads etterfølger som sjef i Oljefondet, fløy han inn flere internasjonale og norske samfunnstopper til en påkostet, privat konferanse i USA, avslørte VG lørdag.

Flere politikere har stilt spørsmål ved ansettelsen av Tangen etter avsløringen.

– Når fattet du interesse for jobben i oljefondet?

– Det høres kanskje merkelig ut, men jeg hadde egentlig ikke tenkt på det i det hele tatt før jeg ble kontaktet av headhunterne i desember, og da tenkte jeg: jøss, det er jo utrolig interessant og potensielt. Så satte jeg meg nøye inn i hva jobben gikk ut på.

– Det har jo familiære og skattemessige hensyn, så jeg måtte jo tenke meg godt om.

– Samtidig har du beskrevet det som en guttedrøm?

– Altså, jeg har jo sagt at dette var en guttedrøm, og drømmen har vært å jobbe med finans på en positiv måte. Faktum er at oljefondet ikke eksisterte da jeg var en gutt, sier Tangen.

Avisa VG har gjort en grundig avsløring av hvordan den påtroppende sjefen for Oljefondet, skatteparadistrikseren Nicolai Tangen, har overøst norske samfunnstopper med påspandert luksus. VG skriver:

«Private jetfly fra Europa, tre netter på Hilton-hotell, seminarer med verdens fremste akademikere, mat og drikke og to show med verdensstjernene Sting og Gregory Porter. Slik spanderte finansmannen Nicolai Tangen på venner og bekjente i norsk og internasjonalt samfunnsliv fra 14. til 17. november i fjor.

Sting fikk ni millioner kroner av Tangen for en to timer lang konsert.

Blant gjestene var avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad, som fikk dekket opphold på konferansehotellet og middag av arrangør Nicolai Tangen. Dette har fått mange til å lure på om dette smaker av kameraderi og smøring.

Kilde – Tangen: – Jeg føler meg mistenkeliggjort NRK