Planla terrormassakre på Jyllandsposten – Er nå student på svensk universitet

Radikal islamist som ville gå inn og “drepe så mange som mulig” på Jyllandsposten.

Mannen og hans kampfeller planla å drepe så mange mennesker som mulig i et angrep på avisen Jyllandsposten – men de ble arrestert av politiet i siste øyeblikk. Under tiden i fengsel mistenkes mannen for å ha planlagt nye terrorangrep. Nå er han løslatt og studerer til sivilingeniør ved et svensk universitet, melder Aftonbladet.

To dager før nyttårsaften 2010 ble flere menn arrestert av dansk politi. Mennene planla å gå til angrep mot den danske avisen Jyllandsposten, og “drepe flest mulig”. Motivet var avisens publisering av tegninger av profeten Muhammed.

De arresterte mennene ble dømt til lange fengselsopphold. Tre av dem var svenske statsborgere og ble senere flyttet til Sverige for å sone sine dommer der.

En av dem, en mann som nå er i 40-årene, ifølge danske medier, ble også mistenkt for å ha planlagt terrorforbrytelser etter at han ble fengslet. I mannens celle ble det funnet instruksjoner for å lage en bombe samt et kart over Københavns kollektivtransport.

Forflyttet til Sverige

Da mannen ble flyttet til Sverige for å fortsette soningen, ble han umiddelbart plassert i sikkerhetsavdelingen. Han ble, ifølge Kriminalomsorgen, erklært rømningsfarlig og dokumentert voldelig.

I løpet av sin tid i svensk fengsel, oppførte han seg truende og mottok flere advarsler. På et tidspunkt uttrykte han også trang til å “drepe og myrde.” I følge dokumenter fra Kriminalomsorgen, viste mannen tegn på alvorlig uaktsomhet. Myndigheten bemerket også at det kan antas at han sannsynligvis vil fortsette med sin alvorlige kriminalitet i løpet av sin tid i fengsel.

Skrev seg inn på universitet

I en senere uttalelse fra fengselsvesenet ser det ut til, at de nå mener han har “roet” seg ned. De vurderte det slik at han ikke lenger trengte å sitte på sikkerhetsavdelingen.

Mannen ble så løslatt for et drøyt år siden etter å ha sonet sin dom. Han meldte seg deretter til utdanning ved et universitet i Sverige i fjor vår.

– Personen leser her og studerer til sivilingeniør innen datateknologi, sier universitetets pressesjef. Mannen har endret sitt navn siden han ble dømt for det planlagte terrorangrepet på Jyllandsposten.

Aftonbladet har vært i kontakt med ham, men han ønsker ikke å stille opp til intervju.

Kilde- Aftonbladet