Politiet måtte trekke våpen mot truende innvandrere i masseslagsmålet på Bogerud i Oslo

Politiet i Oslo arresterte flere personer etter et masseslagsmål på Bogerud tidligere denne uken. Det var også opplysninger om at en machete skal ha vært fremvist under masseslagsmålet.

Etter at politiet måtte rykke ut til det multikulturelle oppgjøret på Bogerud, har fungerende visepolitimester i Oslo, Johan Fredriksen, fortalt til NRK Dagsrevyen hvem de “aggressive ungdommene” egentlig er: – Dette er folk med innvandrerbakgrunn og primært fra denne bydelen, Bogerud.

Politiet skriver på sin egen Facebook-side : Det dreide seg om et 20-talls ungdommer og voksne som opptrådte truende og aggressivt. Mange av disse er kjent for politiet fra tidligere. Det ble blant annet beslaglagt knokejern og balltre.

Det tok tid for politiet å få kontroll på stedet. Det ble slengt bemerkninger og ukvemsord, og pålegg fra politiet om å fjerne seg ble ikke etterfulgt. Flere av personene på stedet blandet seg i politiets arbeid og forsøkte å hindre dem i å utføre jobben sin. De tok tak i uniformene til tjenestepersonene og dyttet dem.

Politiet opplevde det som fiendtlig holdning da de skulle gjøre nødvendige etterforskningsskritt for å få bragt på det rene hva som hadde skjedd. Politiet måtte til slutt trekke våpen for å holde ungdommene på avstand, skriver politiet på Facebook.

Politiet slår også tilbake mot kritikken som har kommet i etterkant av masseslagsmålet på Bogerud, der innvandrerne selv og diverse medier prøver å fremstille de fremmedkulturelle som “stakkarslige ofre”.

Politiet: — Vi gjorde det vi måtte

Vi ser av debatten i ulike kanaler at grunnlaget for politiets tilnærming trekkes i tvil. Politiet understreker at når vi får en melding om trussel med kniv/machete, må vi agere for å ivareta vårt samfunnsoppdrag. Vi ber om forståelse for dette, forklarer de.

KILDE- https://www.facebook.com/politietoslo/posts/2412579878800931