Svensk EU-parlamentariker mener Orbán står i veien for EUs nåværende agenda, som er klimapolitikk og migrasjon

Malin Björk (V) EU-parlamentariker

Det er på tide at høyrepartiene i EU avslutter samarbeidet med Orbán, og at EU innfører sanksjoner mot de landene som ikke holder seg innenfor de demokratiske rammene, sier EU-parlamentariker Malin Björk.

Uttalelsen som ble offentliggjort sist fredag, kom fra den svenske venstresidens parlamentsmedlem Malin Björk: De viktigste sakene på EUs nåværende agenda er faktisk klimapolitikk, migrasjon og det nye EU-budsjettet, sier hun.

Ungarn og Polen står i veien for klimapolitikk og migrasjon

Ved migrasjon vil det svenske Venstrepartiet fremme en politikk som setter “flyktningrettigheter i fokus.”

I tillegg foreslår hun, som Europaparlamentets forhandler, at EU får opp et europeisk migrantkvotesystem.

Hun vil at EU skal slutte å “lytte til regjeringer og politikere som mer enn gjerne vil holde migranter borte fra Europa,”

Snart er det på tide at kommisjonen legger frem sin nye klimalov med sikte på at EU skal være klimanøytralt innen 2050. Gjennom klimaloven må all EU-lovgivning bevege seg mot målet om klimanøytralitet. Ideen er selvfølgelig god, selv om vi i Venstrepartiet ønsker å se et EU som er helt fritt for utslipp innen år 2040, utslippsreduksjoner på 70 prosent allerede innen 2030, sier hun.

Vil sette Orbán ut av spill

Til disse prioriteringene vil jeg også legge til forsvaret av grunnleggende rettigheter for kvinner og minoriteter, samt respekt for demokrati og rettsstat. Det er spilleregler som vi ikke kan klare oss uten. Det er på tide for EU-høyre å avslutte Orbán en gang for alle og innføre muligheten for sanksjoner mot de landene som ikke er i stand til å holde seg innenfor rammen av demokrati, mener Malin Björk.

Erna Solberg vil kaste ut Orbáns parti ut av Europa-samarbeid

Ungarns statminister Viktor Orbán har i samarbeid med andre nasjonal-konservative land, skapt en pakt mot de multikulturelle statsmaktene i Vest-Europa som fyller opp Europa med innvandrere og islam.

Den ungarske statministeren sier også at han tror det kommer til å oppstå «to sivilisasjoner» i EU – «en blandet muslimsk-kristen i vest og en tradisjonell homogen sivilisasjon i Øst-Europa».

I fjor sendte Erna Solberg et brev, der hun sier hun vil kaste Orbáns parti ut av Europa-samarbeidet.

Fidesz-partiet til Ungarns sterkt kritiserte statsminister Viktor Orbán må kastes ut av den konservative partifamilien EPP, krevde Høyre-leder Erna Solberg.

– Høyre, det konservative partiet i Norge, ber om at Fidesz blir ekskludert fra EPP og ber andre medlemspartier om nødvendig støtte for å iverksette en eksklusjonsprosedyre, skriver Solberg i et brev NTB har fått tilgang til.

LES OGSÅ: Orban beskytter landet sitt mens Solberg mener nordmenn ikke har spesielle rettigheter til eget land

Kilde- Debatt: Klimatfrågan viktigast sedan migration och budget

Kilde- Solberg vil kaste Orbáns parti ut av Europa-samarbeid Document.no