Sykehus i Sverige har nå begynt med informasjonskilt på arabisk

Centralsjukhuset i Karlstad Foto: Samhällsnytt

Et sykehus i Region Värmland i Sverige har tilpasset seg nyankomne migranter og det multikulturelle samfunnet. I tillegg til svensk og engelsk har sykehuset nå nemlig begynt å kommunisere på språkene til de dominerende muslimske migrantgruppene i landet. Sykehusets informasjonsskilt inneholder nå også tekst på arabisk, persisk og somalisk.

På lørdagen ankom en fotograf fra avisen Samhällsnytt til sentralsykehuset i Karlstad for å sjekke om informasjonen var riktig angående de flerspråklige informasjonsskiltene. Og det viste det seg å være. I tillegg til svensk og engelsk kommuniserer sykehuset nå også på arabisk, persisk og somalisk.

”De naive svenskene anpasser seg”

Initiativet blir også lagt merke til av en innsender som skriver på Nya Wermlands-Tidningen. Forfatteren der uttaler blant annet at mange andre nasjonaliteter, inkludert thailendere bosatt i Karlstad, ikke har noe skilt på deres morsmål. Personen skriver da at utviklingen med denne typen skilting sender et signal til nyankomne migranter om at de ikke trenger å tilpasse seg og lære seg det svenske språket.

”Jeg og mange med meg lurer på hvilke signaler som signaliseres med dette mon tro. De trenger ikke engang å lære seg det svenske språket da de naive svenskene tilpasser seg dem og ikke omvendt (integrere seg) ”, skriver han.

Kilde- Sjukhus börjar med informationsskyltar på arabiska (Samhällsnytt)