Ungarn kaller inn militæret for å stoppe ny asylbølge – dobler antallet soldater ved sin grense

Arkivbilde

Den ungarske regjeringen dobler nå antall soldater ved sin grense.

Dette gjør de for å stoppe det økte presset innvandringen utgjør mot Europa. Det kunngjorde Szilárd Németh, utenriksminister ved forsvarsdepartementet, på en pressekonferanse søndag, i følge Hungary Today.

Ungarn har gjentatte ganger uttalt at de aldri vil godta EUs asylinnvandring fra Afrika og Midtøsten.

Og dette løftet etterleves.

Helt siden asylbølgen i 2015 har både grensepoliti og soldater patruljert den ungarske grensen. Men nå er de i ferd med å doble antall soldater for å stoppe migranter.

– Dette skyldes det økte migrasjonspresset, sa Szilárd Németh under en tale til grensepolitiet i Madaras i det sørøstlige Ungarn.

I fjor økte illegal innvandring mot Ungarn 2,6 ganger sammenlignet med 2018, skriver Hungary Today. På slutten av året var presset ekstremt sterkt. Mellom 1. og 5. januar 2020 ble 803 illegale innvandrere tatt hånd om.

Generalløytnant Gábor Böröndi, visekommandant for den ungarske hæren, påpeker at det doble antallet grensevakter vil være lokalisert ved landets grenser så lenge det er nødvendig.

For å stoppe innvandringen har Ungarn også utplassert helikoptre og droner.

Samtidig advarer Ungarn om at en ny innvandringsbølge foregår “overalt” langs Schengen-grensene. Spesielt de serbiske og rumenske grensene er sterkt utsatt.

Kilde – Hungary Today